A világ és az orvoskar sokszínűségét mutatják meg a naptár lányok

2018. május 4.

Sokszínűség és egymás elfogadása, ezt üzeni az orvoskar Angol-Német Hallgatói Önkormányzata naptárja, amelyhez hallgatók álltak modellt. A látványos kiadvány jó célt szolgál: az eladásából származó bevétel a Pécs Normandia-Lions Klub szülőszállását támogatja.

Stemler Miklós írása

 

A világ majdnem minden szeglete képviseltetve van az Angol-Német Hallgatói Önkormányzat jótékonysági naptárában Norvégiától Srí Lankáig, avagy Japántól Ghánáig. Mindez annak fényében nem meglepő, hogy a pécsi orvoskaron valóban jelen van szinte az egész világ, ám az ötlet megvalósulásának gyorsasága és az azt körülvevő lelkesedés így is figyelemreméltó.

Berta Anikó, a hallgatói önkormányzat irodavezetője fejében néhány nappal a Nemzetközi Est előtt született meg a „Calendar Girls” (naptár lányok) koncepciója, akik az Esten már nagy üdvrivalgás közepette mutatkoztak be. Ez pedig csak a kezdet volt, hiszen az önkéntes modellekkel azóta elkészült a valódi naptár is. A professzionális minőségű naptárfotók egyrészt saját nemzeti viseletükben, másrészt „világi” szerelésben örökítik meg a hallgatókat, elkészülésükhöz pedig több szponzor, kiemelt támogatóként a Crystal Pécs és Travel for You Minibus nyújtott segítséget.

Maga a naptár is segítséget jelent, hiszen az eladásából származó bevétel teljes egészében a Pécs Normandia-Lions Klub szülőszállásához jut. A gyermekklinika mellett működő szülőszállás azon nem pécsi szülők számára nyújt lehetőséget, akik gyermekeit hosszabb ideig kezelik a klinikán, és ezalatt ők szeretnének a közelükben lenni. A naptárhoz származó bevételek jelentős segítséget jelentenek a kizárólag adományokból működő szülőszállásnak, és a remények szerint a Calendar Girls egy hosszú hagyomány első állomása lesz.

A naptárat az orvosi kar aulájában lehet beszerezni, a készlet erejéig.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!