A társadalmi felelősségvállalásra hívják fel a figyelmet az Ultrabalatonon a pécsi gyerekorvosok

2018. május 7.

A Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának gyógyító szakemberei egy évvel ezelőtt futócsapatot alakítottak, és elindultak az Ultrabalaton elnevezésű futóversenyen, segítve ezzel a gyermekek egészségét és gyógyulását. Akciójuk idén is folytatódik, ám ezúttal nem adományt gyűjtenek, hanem az elkerülhető háztartási balesetekre hívják fel a figyelmet.

Tavaly több mint három millió forintot gyűjtött össze sikeres akciójával a tizenkét pécsi gyermekorvosból álló csapat, amiből két, egyenként közel másfél millió forintba kerülő vénaszkennert is vásároltak két pécsi intézményegységük számára.

"Tavaly nagyon sikeres volt az adománygyűjtésünk, és az idei távot is a gyerekekért teljesítjük. Most a megelőzhető háztartási balesetekre szeretnénk felhívni a figyelmet. Nagyon sok baleset van, ami könnyen elkerülhető lenne, ilyen a gombelem nyelés vagy a forrázásos balesetek" - mondta dr. Laufer Zsófia gyermekorvos, az egyik ötletgazda. Hozzátette, hogy a csapattagok mint futó nagykövetek vesznek részt a futáson, és egy-egy háztartási baleset képviseletében teljesítik majd a távot.

Az orvosok Pedia-TRICKS elnevezésű csoportja a közösségi oldalon is nyomon követhető, bejegyzéseik, képeik megosztásával támogatni lehet őket abban, hogy minél több családhoz, szülőhöz eljusson az üzenetük. A csapat keményen készül a május 11-én kezdődő országos versenyre, és a IV. Palkonyai Dűlőfutás alkalmával is igyekezett felhívni a figyelmet a bukósisak-viselés fontosságára.

Forrás

Dunántúli Napló

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!