Meghívó az OVID MEDLINE adatbázis tréningjére

2018. május 17.

Szeretettel meghívunk és várunk minden érdeklődőt az Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont által szervezett eseményre, ahol a szolgáltató MEDLINE adatbázisának gyakorlati használatába nyerhetnek betekintést Michael Fanning, az OVID professzionális trénere segítségével.

A MEDLINE több mint 5600 folyóirat cikkeit indexeli világszerte. Lefedi az orvosbiológiai kutatások és a klinikai tudományok területét, beleértve a klinikai orvoslást, a közegészségügyet, az ápolást, a fogászatot, az állatorvoslást és a gyógyszerészetet ugyanúgy, mint a gyakorló orvosok és a kutatók számára fontos élettudományokat: a biológiát, a környezettudományt, a biofizikát, a kémiát és a növényekkel-állatokkal foglalkozó tudományágakat. 1949-től napjainkig tartalmazza a közlemények adatait.

Mivel a MEDLINE az orvostudomány területén az egyik legtöbbet használt és legátfogóbb bibliográfiai adatbázis, szeretnénk lehetőséget biztosítani a minél hatékonyabb használat elsajátítására.

 

Időpont: 2018. május 23. 14.00-15.30

Helyszín: PTE Szentágothai János Kutatóközpont, A103-as terem (7624 Pécs, Ifjúság út 20.)

Program

14.00-15.30: Michael Fanning: Searching on OVID Medline.

How to use OVID to retrieve relevant information for medical research and clinical practice.
Structured searching, features, functionalities.
Full Text content: LWW journals, books.
Open Access on OVID.
Introduce to EBMR.
Demo of new products: Visual DX - differential diagnosis tool, educational resources: 3D anatomy.

 

Az előadások nyelve az angol lesz.

Ha az előadások alatt élőben is ki szeretné próbálni az adatbázisokat, kérjük, hozza el laptopját!

Amennyiben lehetősége van részt venni az alkalmon, vagy tudomása van olyan kollégáról, akit érdekelhet az előadások valamelyike, kérem, jelezze az alábbi regisztrációs lap kitöltésével: https://goo.gl/forms/prJweC4T1C1q5t282;

vagy a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont adatbázis referenseinek (Ésik Szabolcs: esik.szabolcs@lib.pte.hu vagy Bedő Márta: bedo.marta@lib.pte.hu).

 

Szeretettel várunk mindenkit!

 

Üdvözlettel:
Ésik Szabolcs
adatbázis referens