Végzős gyógyszerész hallgatók hálaadó szentmiséje a pécsi székesegyházban

2018. július 11.

A végzős gyógyszerész hallgatók 2018. július 6-án főpásztori áldást kaptak a pécsi székesegyházban.

Dr. Mayer Klára, Karunk címzetes egyetemi docense évek óta szervezi az avatás előtt álló gyógyszerészhallgatók hálaadó szentmiséjét. Külön dicséret illeti Vajda Péter "volt" hallgatónkat, aki mozgatórúgója volt az idei eseménynek.

Először a Corpus Christi kápolna vetődött fel helyszínnek, hiszen a korábbi években eddig az bőven elég volt, de idén a hatékony szervezésének köszönhetően, többen jelezték részvételüket, mint a kápolna befogadó képessége, így kinőve azt a bazilika főhajója lett a végleges helyszín.

A szentmisén karunk 10 végzős hallgatója vette ki részét a ministránsi és felolvasói feladatokból. Az idei évben végzőseink Udvardy György megyéspüspöktől kaptak főpásztori áldást, aki az alábbi szavakkal bocsátotta útjukra hallgatóinkat:

„Kívánom mindannyiótoknak az Úristen áldását erre a szent hivatásra, kívánom a szolgálat örömét, kívánom azt, hogy az ember méltóságáért valami szépet, isteni szépet tudjatok tenni, és ez számotokra boldogulást és örömöt is jelentsen.”

Az eseményen - a hallgatók mellett - családtagjaik, barátjaik és a Gyógyszerésztudományi Kar számos oktatója is részt vett, így a teljes létszám meghaladta a 100 főt.

 

További részletek és képek elérhetőek a Pécsi Egyházmegye weboldalán.

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!