Krepuska Géza díjat kapott dr. Gerlinger Imre professzor

2018. szeptember 17.

A Magyar Fül-Orr-Gégeorvosok Egyesületének 55. nemzeti konferenciáján - amit Szegeden rendeztek szeptember 13-a és 16-a között - Krepuska Géza díjjal tüntették ki dr. Gerlinger Imre professzort, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika igazgatóját.

Krepuska Géza az első nemzetközi hírű magyar fülész professzor volt, aki Budapesten, a Rókus kórházban dolgozott, és pályafutása csúcsán, a múlt század 20-as és 30-as éveiben tevékenykedett. Ő volt az, akinek sikerült elérnie, hogy orvosprofesszorként megváltoztatta a trianoni határokat, ugyanis az antant bizottság Budapesten tartózkodó angol tagjának krónikusan gennyedő fülén életmentő műtétet hajtott végre. A hálás angol tisztviselő közreműködése révén három észak-magyarországi falu, 15 négyzetkilométernyi terület és Krepuska professzor bazaltbányái is visszakerültek Magyarországhoz.

Emlékére a család tagjaiból, valamint a neves hazai fül-orr-gégészekből álló Krepuska Alapítvány kuratóriuma kétévente díjat adományoz annak a kollégának, aki a hazai hallásrehabilitáció és a fülsebészet terén jelentős eredményeket ért el.

​Idén a hallásrehabilitáció és a fülsebészet fejlesztésében elért pécsi eredményeinek elismeréseképpen a díjat dr. Gerlinger Imre professzor kapta.

Professzor Úrnak szeretettel gratulálunk!

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!