Segítene a rászorulóknak karácsonykor? - lista a pécsi adománygyűjtésekről

2018. november 28.

Évek óta zajlanak adománygyűjtések a városban, karácsony környékén pedig még jobban megugrik ezek népszerűsége. A pecsma.hu összeszedte, mely pécsi intézmények és egyesületek segítenek a rászorulóknak.

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. karácsonyi üzenetei

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. mindenkire gondol, szeretné boldogabbá tenni azok karácsonyát is, akik egyedül, kórházban, vagy a családjuktól távol töltik az ünnepeket. A gyermekeket buzdítják arra, hogy legyenek az angyalok hírnökei, kedves karácsonyi rajzokkal, festményekkel, hajtogatással, és varrással, vagy egyéb kreatív módszerrel készítsenek egy-egy olyan üzenetet, amellyel boldog karácsonyt kívánnak azoknak, akiknek ezt más nem teszi. A beérkezett üzeneteket, jókívánságokat igazi angyalok juttatják el szociális intézményekbe, anyaotthonokba, gyermekotthonokba, idősek otthonába.

Az elkészült üzeneteket a PVH Búza téri épületében lehet leadni december 7-ig.

A Csorba Győző Könyvtár cipős doboz akciója

A gyűjtést ismét a Kémes az Ormánságért Egyesülettel összefogva szervezi az intézmény. A felajánlásra érkező cipős dobozokat december 14-ig várják, másnap pedig könyvtáruk bibliobusza szállítja majd az ajándékokat Kémesre.

A Tudásközpont épületének 0. szintjén, a regisztrációs pultban, vagy bármely Csorba Győző fiókkönyvtárban leadhatók a csomagok. A fiókkönyvtárak a következők: Apáczai Csere János Fiókkönyvtár (Apáczai körtér 1/D), Belvárosi Fiókkönyvtár (Király u. 9.), Csipkefa Gyermekkönyvtár (Bajcsy Zs. u. 10.), Kertvárosi Fiókkönyvtár (Honvéd tér 1.), Minerva Fiókkönyvtár (Veress E. u. 6.), Várkonyi Nándor Fiókkönyvtár és Pinokkió Gyermekkönyvtár (Nagy Jenő utca 24.).

A PTE ÁJK Hallgatói Önkormányzati Testületének cipős doboz akciója

A jogi kar diákjai idén is szerveznek jótékonysági cipős doboz gyűjtést, az összegyűlt ajándékcsomagokat a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központhoz fogják eljuttatni. Játékok, könyvek, színezők, kreatív eszközök, plüssfigurák, kisautók, babák, hajgumik, képeskönyvek, bármi olyan, aminek a gyermekek örülnek és boldogan fogadják, bekerülhetnek a dobozokba.

A csomagokat a HÖT Plusz irodában lehet leadni (7622 Pécs, 48-as tér 1.; hétfő-csütörtök 08.00-16.00; péntek 09.00-13.00) december 20-ig.

12 felekezet együtt gyűjt a pécsi adventi vásáron

Cipős dobozokat és mást is gyűjtenek. A cipős dobozokat a 17 órától 20 óráig tartó időszakban fogadják, minden nap a vásár ideje alatt. Az összefogás célja a keresztény értékrendek alapján kötetlen beszélgetések indítása, lelki tanácsadás, valamint az adventről, a várakozásról és a karácsonyról párbeszédek kezdeményezése. E faház mint baptista cipősdoboz gyűjtőponthelyszín is szerepel. Az összefogásban résztvevő 12 gyülekezet: Agapé Gyülekezet, Igazság Háza Gyülekezet, Biblia Szól Gyülekezet, Omega Gyülekezet, MPE Reménység Gyülekezet, Magyar Apostoli Egyház, MPE Felház Gyülekezet, Golgota Gyülekezet, Krisztus Szeretete Egyház, MBE Szeretetvár Gyülekezet, MPE Sion Gyülekezet, Metodista Egyház.

A Széchenyi tér déli részén található a bódé, ahol gyűjtenek december 23-ig.

A Pécs Plaza gyűjtése

A PTE Gyermekklinikájának onkohaematológiai osztályán fekvő kis betegek javára gyűjt a Pécs Plaza használt, de jó állapotban lévő, beltéren használható játékokat, könyveket, színezőket, foglalkoztató füzeteket, kifestőket, kreatív- és rajzeszközöket, társasjátékokat és készségfejlesztőket.

Az adományokat a Pécs Plaza üzleteiben lehet leadni: Libri, Paloma virágüzlet, Moda Sorella, Lipóti Pékség, Brilla!, Pláza Grill, StoreNmore, műszaki üzlet, Cool Kids Junior Divat, Two Time óraszaküzlet, december 20-ig.

A Pécsi Állatkert jótékonysági akciója

Adománygyűjtő napot tart december 8-án a Pécsi Állatkert, melynek során bárki kedvezményesen látogathatja a parkot, amennyiben egy jó állapotú, számára már felesleges játékkal érkezik. Az összegyűlt játékokat nehéz helyzetben lévő gyermekek számára osztják ki a pécsi Nagycsaládos Egyesület közreműködésével. Az adományokért ajándék is jár cserébe: ha elvisz egy játékot, ötszáz forintért nézheti meg Nikolájt, Öcsit és Tibit, a nemrég született mókusmajmokat, vagy a hatalmas mamutot.

Forrás:

pecsma.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!