Agykutatás hete - március 20-23.

2019. február 12.

2019. március 20-23. között a Pécsi Tudományegyetem Transzdiszciplináris Kutatások Intézete (ITD) ismét megszervezi az AGYKUTATÁS HETÉT, ahol izgalmas panelbeszélgetések, szórakoztató programok keretében nyerhettek bepillantást a tudományos világ kulisszái mögé.

Programajánló:

Március 20. (szerda) 18:00 óra, Reggeli: MIt hoz a jövő? (MI=Mesterséges Intelligencia)
Foglalkoztatnak a mesterséges intelligencia kapcsán felmerülő etikai, jogi, pszichológiai vagy műszaki kérdések? Hol tartanak most a fejlesztések? Adhatunk egy robotnak érzelmeket? Elveszik tőlünk a munkahelyeket? Lehetünk egyszer barátok? :)

Március 21. (csütörtök) 18:00 óra, Reggeli: Maradandó SOKKélmény
Életünk során érhetnek fájdalmas, olykor feldolgozhatatlan traumák. (autóbaleset, szerettünk elvesztése, stb.) De épp ellenkezőleg, hozhat az élet hatalmas örömet is. (lottónyeremény, hirtelen jött hírnév, stb.) Fel lehet-e ezeket dolgozni? Ha igen, hogyan? Lehet-e a pozitívum egyben negatívum?

Március 22. (péntek) 18:00 óra, Reggeli: Sötét tervek: a bűnözői elme bugyrai
Klinikai szakpszichológussal, rendőrnyomozóval és egy a büntetés-végrehajtásból érkező szakemberrel vizsgáljuk a bűnözői elmét. Hoznak konkrét eseteket, személyes tapasztalatokat, megfigyeléseket. Sokkolóan izgalmas beszélgetés keretében boncolgatjuk a patológiás elme működését. Brrrr...

Március 23. (szombat) 18:00 óra, Reggeli:
Sokszínű családi nap keretében várjuk azokat, akik érdeklődnek az agykutatásban elért eredmények iránt. Az egész napos rendezvény során gondoltunk a legkisebbekre is, számukra kreatív, logikai feladatokkal és apró nyereményekért folyó játékokkal készülünk. Szüleiket kötetlen beszélgetésre invitáljuk a következő témákban:
10:00 - 11:00: Kötődő nevelés
11:00 - 12:00: Női, férfi szerepek változása a gyerek születése után
13:00 - 14:00: Férfi agy és női agy (hasonlóságok, különbségek)
14:00 - 15:00: A jóga és az agy

A helyszínen pécsi gimnazisták csapatokat alkotva egy gimiChallange [MESTERSÉGES-E AZ INTELLIGENCIA?] megoldásán dolgoznak majd és mutatják be a mesterséges intelligenciáról gondoltakat a zsűri számára.

A március 20-21-22-i előadásokon való részvétel regisztrációhoz kötött a korlátozott férőhelyekre való tekintettel.

Regisztrálni itt lehet: https://www.eventbrite.com/e/pte-agykutatas-hete-2019-tickets-56106041681#tickets

További részletek:

http://itdweb.hu/projects/brain-awareness-week-2019/

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!