Karunkon folytatódik a szászországi leendő orvosok képzése

2019. július 4.

A szászországi orvosok érdekképviseleti szervezetének (Kassenärztliche Vereinigung Sachsen - KVS) a támogatásával karunkon idén végez a tanulmányaival az első évfolyam szász hallgató.

Ez alkalomból Pécsre látogatott a KVS elnöksége, valamint Barbara Klepsch tartományi egészségügyi miniszter asszony. A június 28-ai eseményen karunk és a KVS vezetői szándéknyilatkozatot írtak alá a program folytatására.

A 2013/2014-es tanévben tanulmányait nálunk megkezdő 20 szász hallgató közül 11 hallgató szerzett 2019. június 29-én diplomát. Ezen felül egy hallgató utólag csatlakozott a KV Sachsen programjához, de ő is orvosi diplomát szerzett ebben a tanévben.

A hallgatók többsége azért választja ezt a programot, hogy elkerülje a német orvosképzésre oly jellemző hosszú várakozási időt, mely akár azt is jelentheti, hogy 6-7 évet kell várnia, mire megkezdheti a tanulmányait. Ezen hallgatók többsége szeretne Szászországban praktizálni családorvosként, ezért ideális számukra ez a program.

A 2019. július 1-én elindult szigorló évben jelenleg 14 KV Sachsen által finanszírozott hallgató készül a tanulmányai befejezésére.

Az UNIV TV kapcsolódó videója:

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!