Továbbképzés a szülészet-nőgyógyászat kihívásairól

2019. október 21.

A Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája, és az ÁOK Szak- és Továbbképző Központja kihelyezett egyetemi továbbképzést tartott a Markusovszky kórházban.

Az előadások sorában dr. Papp Zoltán emeritus professzor a korszerű várandós gondozás kapcsán a szakma jelenlegi helyzetét, kihívásait tekintette át, dr. Ertl Tibor professzor pedig a kis súlyú újszülöttek ellátásáról beszélt. Szó volt a koraszülés prevenciós programjáról, a genetikai szűrés lehetőségeiről és az asszisztált reprodukciós eljárásokról is.

A szervező, dr. Horváth Boldizsár professzor elmondta: a szinten tartó tanfolyam akkreditációja olyan jól sikerült, hogy nemcsak szülészek-nőgyógyászok, daganatsebészek, de csecsemő- és gyermekgyógyászok, perinatológusok és urológusok is szerezhettek a két nap alatt ötven kreditpontot.

A tanfolyam végén bemutató műtétet végeztek, videólánc segítségével mintegy hatvan résztvevő láthatott egy laparoszkópiával kivitelezett méheltávolítást és nyirokcsomólánc-eltávolítást. Dr. Koppán Miklós professzor, a pécsi klinika igazgatója nívós rendezvénynek nevezte a konferenciát.

Forrás:

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!