Hárman képviselték karunkat a 16. Nemzetközi Orvosi PhD-konferencián

2019. november 27.

A cseh Károly Egyetem Orvostudományi Kara 16. alkalommal rendezte meg azt a Nemzetközi Orvosi PhD- konferenciát, amit idén is Hradec Královéban tartottak november 20-a és 23-a között. Ezen a rangos rendezvényen - amin csak a meghívott résztvevők vehetnek részt - karunkat hárman képviselték.

A konferenciára Európa 15 orvosi egyeteméről érkeztek PhD-hallgatók és professzorok. Karunkról idén is két PhD-hallgató volt jelen a konferencia multidiszciplináris szekcióiban: Jasper Nörenberg (Mikrobiológiai Intézet, témavezetője dr. Barakonyi Alíz egyetemi docens) és Ujvári Balázs (Anatómiai Intézet, témavezetője dr. Gaszner Balázs egyetemi docens). Dr. Czéh Boldizsár egyetemi tanár (KK Laboratóriumi Medicina Intézet) pedig a nemzetközi bírálóbizottság tagjaként vett részt az eseményen.

A hallgatók 6 szekcióban 31 angol nyelvű előadást tartottak a legkülönbözőbb orvosi vonatkozású alap- és klinikai kutatási témákban. Az előadóknak 15 percük volt összefoglalni eredményeiket, amit 5 perc diszkusszió követett.

Jasper Nörenberg előadását a különféle gamma/delta T-sejteknek a várandósság fenntartásában betöltött szerepéről tartotta, Ujvári Balázs pedig a centrális projekciójú Edinger-Westphal mag Parkinson-kórhoz társuló, a hangulatzavarokban betöltött szerepének vizsgálatából származó eredményeit adta elő.

A 10 tagú nemzetközi zsűri minden előadást értékelt, és a három legjobb előadó komoly pénzjutalomban részesült. Karunk hallgatói kiváló előadásokat tartottak, szépen helytálltak a nemzetközi mezőnyben. A delegáltak beszámolója alapján a konferencia példamutatóan jól szervezett volt, a tudományos előadások is magas színvonalúak voltak, és számos lehetőség adódott a szakmai kapcsolatok építésére.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!