Krompecher díjat kapott dr. Mangel László professzor

2019. december 12.

Dr. Mangel László professzor, az Onkoterápiás Intézet igazgatója Krompecher-díjat kapott. A díjat a Magyar Onkológusok Társasága alapította, az átadásra a MOT 33. kongresszusa keretében, november 28-án került sor.

A társaság a kitüntetéssel elismeri azt a szakmai és szervezési tevékenységet, amit az onkológiai betegellátás javítása érdekében Mangel professzor kifejtett. Pécsett kiválóan felszerelt onkológiai centrum működik, személyi aktivitásának is köszönhetően létesült az új, korszerű fekvőbeteg osztály ambuláns részleggel, korszerű sugárterápiás eszközökkel felszerelve. Ezáltal lehetővé vált a gyógyszeres és sugárterápiás ellátás szoros együttműködése.

Kialakította a kétlépcsős onkoteam- rendszert, ami biztosította az orvosi döntések szakmai, minőségbiztosítási és jogi hátterét. A feladatok ellátására a személyi (orvos, gyógyszerész, asszisztens, ápoló, fizikus, pszichológus, adminisztratív személyzet, palliatív team) feltételek rendelkezésre állnak, és mindezek a betegellátáson túl a magas szintű magyar, német és angol nyelvű orvosképzést, a gyógyszerész- és szakorvos képzést, valamint a tudományos munkát is segítik. A professzor széles körű társadalmi megbízatásainak megfelelően a magyar onkológia fejlesztéséhez országosan is nagyban hozzájárult.

Az elismeréshez szeretettel gratulálunk!

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!