A krízis első hete az Anatómiai Intézetben

2020. március 26.

Az egyetemek bezárása és a digitális távoktatásra való áttérés sokként érte az Anatómiai Intézet munkatársait is. A megrendültség után azonban megkezdték a felkészülést, amire a váratlan tavaszi szünet nagyon jó alkalmat biztosított. Lehetőségük volt olyan tananyagot készíteni, amely a körülményekhez képest a legjobban pótolja az órákat. Ehhez a rendelkezésükre álló minden eszközt bevetették, az intézet minden dolgozója példásan összefogott.

Van, aki a videók születése mellett bábáskodik, vannak, akik otthonról jegyzetek, elektronikus tananyagok készítésével, fordításával, valamint új online tananyagok feltérképezésével segítik elérni a célt, mások pedig a hátteret biztosítják a komoly munkához.

Anyagaik jelentős része a YouTube-on is elérhető.

Készítettek olyan oktatóvideókat is, amelyeken tetemeken demonstrálják a legfontosabb képleteket. Ezek a felvételek kegyeleti és személyiségi jogi megfontolásból csak zárt csoportokban, a Microsoft Teams felületén, illetve saját honlapjukon, azonosítást követően érhetőek el.

A távoktatási platformok használatát sikerült mindenkinek elsajátítania. Számos hasznos kontakt órát tartottak már, a hallgatók megelégedésére.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!