Dékáni köszönet oktatóknak

2020. április 9.

Tisztelt Oktató!

Immár egy hónapja, hogy a világméretű járvány hatásait Pécsett is közvetlenül érezni kezdtük. Az új helyzetben oktatásunk szinte megoldhatatlannak tűnt. Egy hét állt rendelkezésünkre a felkészülésre, ami szokványos körülmények között is éveket igényelne, miközben orvosainknak korábban nem ismert nagyságrendű feladatot adott a járvány elleni küzdelemre való előkészület is. Olyan rendszerben kell változatlan színvonalon oktatnunk tovább, amelyet élesben eddig nem tudtunk kipróbálni.

Azóta számos hallgatói és oktatói visszajelzést kaptunk, gyűjtöttünk össze. Ezek egyértelműen azt mutatják, hogy oktatásunkat a megszokott, kiváló színvonalon, rendkívül innovatív módszerekkel, nagy odaadással és szakértelemmel oldották meg oktatóink. Annak érdekében, hogy képzéseink tartalma ne erodálódjon, a technikai nehézségek nagy részét gondosan tervezett módszerekkel át tudtuk, és a továbbiakban is át fogjuk hidalni. A hallgatók, úgy tűnik, élvezik az új módszertan előremutató elemeit, és már azon gondolkodnak, mit lehet majd átmenteni a jelenlegi eljárásokból a későbbiekben.

Együtt mutatjuk meg, hogy az összefogás szükség esetén egy új minőségi szint elérésére tesz képessé minket, mert megvannak azok a kompetenciák, amik kiélezett és nehezített környezetben is hatékony és elegáns megoldásokat adhatnak. Örömömre szolgál, hogy azt is sikerült láttatnunk és érzékeltetnünk, milyen fontos nekünk az oktatás, a hallgatók képzése, a küldetésünk. Mindez megható és a jövő tekintetében biztató számomra.

Büszkék vagyunk karunk oktatóira! Mindenkinek köszönöm az elmúlt hetek hihetetlen teljesítményét!

Persze nem szabad elfelednünk, hogy sok az aktuális kérdés, amikkel foglalkoznunk kell. A közeljövőben megoldásokat kell találnunk a gyakorlati ismeretek magas színvonalú átadására, a vizsgáztatások megszervezésére, a keletkezett digitális tananyagok rendezett és könnyen elérhető tárolására. Előtérbe kerül a PotePédia hatékony alkalmazása, amivel kapcsolatban hamarosan újra jelentkezni fogunk.

Biztos vagyok abban, hogy összefogással és higgadt helyzetértékeléssel a jelenlegi kihívásokat is sikerül megoldanunk!

 

A továbbiakban is kérve támogatásotokat, köszönettel kívánok jó egészséget Mindenkinek!

 

Dr. Nyitrai Miklós

dékán

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!