A PTE International Spring e heti programjai / május 4-8. /

2020. május 5.

Sport, tánc, előadás és borbemutató is szerepel a Pécsi Tudományegyetem International Spring e heti hírajánlójában.

A részletes program:

Május 4. (hétfő)

Dalra fel! Sing it UP! felhívásunk Schultz Jennyfer: Esti dal című népdalával bővül.

Május 5. (kedd)

18.00 órától „A posztszovjet térség Afrika-politikái: Fókuszban a V4-ek címmel Dr. Tarrósy István egyetemi docens, a PTE Afrika Kutatóközpont vezetője tart élő előadást.

Ezen a napon újabb otthoni alkotással jelentkezik Quarantine Art rovatunk is.

Május 6. (szerda)

Gasztroprogramjaink sorát egy borbemutatóval folytatjuk. A PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetében érdekes kutatások és kísérletek mellett izgalmas, finom borok készülnek. Ezúttal a Dugóhúzó vloggere, Palancsa Laci kóstolta meg a cirfandli három változatát. Száraz, félszáraz és édes verzióját is bemutatja ennek az igazán pécsi, mondhatni tüke borkülönlegességnek. A cirfandlit ajánljuk több ételhez is a PTE Nemzetközi Szakácskönyvében - keresd meg, posztold a videót a megfejtéssel (recept + bor) és nyerj tőlünk egy cirfandli borválogatást!

Május 7. (csütörtök)

DIY rovatunk a társasházi előkertekbe ültethető növényeket mutatja be.

Május 8. (péntek)

19.00 órától az International Spring Live Session Edgar Allan Pelo live Dj Setjével jelentkezik.

További ajánlatok:

A média és akár a közoktatási szereplők, diákok, testnevelés tanárok figyelmébe ajánljuk az otthoni tesiórákat színesítendő, két sportos, országos kezdeményezésünket is:

"40 nap alatt a Föld körül!"

Május második napjától országos kezdeményezést indított a ​Pécsi Tudományegyetem, egy 40 napos Föld körüli "biciklitúrára" hívják az INTERNATIONAL SPRING program szervezői az ország kerékpározóit.

Szobabiciklivel, túra-, vagy országúti kerékpárral, esetleg vízibiciklivel teszik meg együtt 40.075 km-t, azaz az Egyenlítő hosszúságát.

Kerékpáros applikáció és telefon segítségével a teljesített távot igazoló fényképet kell feltölteni az International Spring Bike 2020 oldalra.

Ha szobakerékpáron indulnak a kihívásban, csak le kell fotózniuk a kilométeróra kijelzőjét a megtett távval és azt feltölteniük az oldalra.

A megtett kilométereket és a legjobb egyéni eredményeket minden nap közzéteszik.

A legtöbb egyéni kilométereket megtett sporttársak PTE ajándékcsomagot nyernek!

StayHome Dance from Pécs

A  PTE Táncoló Egyetem projekt művészeti vezetője, a Csorba Győző-díjas Bánkyné Perjés Beatrix, a PTE pakisztáni nemzetiségű ápolás szakos hallgatójával, Meher Muhammad Zeeshannal,a PTE Táncegyüttes tagjával állított össze egy könnyen megtanulható koreográfiát a Halott Pénz: Otthon című számához. A táncos kihívás célja, hogy minél többen táncolják el a koreográfiát a magyar oktatásban résztvevők közül, nem csak itt a Dél-Dunántúlon, hanem az egész országban vagy a határokon is túl.

A diákok megtanulhatják a videó segítségével lépésről lépésre a koreográfiát és feltölthetik a videójukat a FB poszt alá vagy a https://forms.gle/uWULY8KVLBTjweLH8 űrlapra. (fekvő formátumban, 1080p-vel) A kihíváshoz május 17-ig lehet csatlakozni!

A videó elérhető:

Az FB poszt:

InternationalSpringPTE

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!