Továbbra is be kell tartani az előírásokat – dr. Jakab Ferenc nyilatkozata

2020. május 12.

Dr. Jakab Ferenc professzor azt tapasztalta, hogy az enyhítések után „nagyon lazák lettek az emberek”. Hangsúlyozta, hogy a lazítás nem azt jelenti, hogy nem kell betartani az előírásokat és a szabályokat. Az ATV Heti Napló című műsorában megjegyezte, hogy amíg a vírus bárhol felütheti a fejét, addig a szabálykövetés nagyon fontos.

A virológus úgy látja, hogy a kormány intézkedései időben történtek, és az emberek viselkedése sokat segített abban, hogy a járvány alacsony szinten maradjon Magyarországon, de nyomatékosította: még nincs vége a járványnak.

A SOTE tömegtesztelés-programját jó kezdeményezésnek tartja, mivel nagyon komoly tudományos és járványügyi eredményeket tudnak elérni belőle. A koronavírus-kutató akciócsoport vezetője és csapata jelenleg három dologgal foglalkozik. Az egyik a hatóanyag tesztelés: 400 hatóanyag van a birtokukban, ebből 120-130-at teszteltek, és 5-10 olyan anyag van, ami ígéretes. Foglalkoznak ezen kívül a vérplazma-terápiával, folyamatosan keresik a donorokat. Arról is beszámolt, hogy eddig hét beteg kapta meg az általuk készített plazmát, és 14 embernek szeretnék beadni a következő hetekben. A harmadik kutatási területük az alapkutatás.

Forrás:

atv.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!