Kiemelkedő kutatói, alkotói eredmények bemutatása online konferencián

2020. május 19.

Kiemelkedő kutatói, alkotói eredményeket mutatnak be - rendhagyó módon online konferencián - virtuális szekciókban a Pécsi Tudományegyetem kétnapos ÚNKP konferenciáján.

A Pécsi Tudományegyetem kiváló hallgatói, oktatói, kutatói a több témakörben kiírt ösztöndíjpályázatokat magában foglaló Új Nemzeti Kiválóság Program keretében idén 332 millió Ft összegű támogatást nyertek el.

A PTE-n összesen 162-en, eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytató alap-, mester- vagy doktori hallgatók, doktorjelöltek, valamint fiatal oktatók, kutatók nyertek jelentős, presztízs értékű ösztöndíjat szakmai munkájuk kibontakoztatásához. A program az ösztöndíjakon felül kutatásaik végzéséhez felhasználható összeget is biztosít.

A támogatásból megvalósuló kutatási, alkotói eredményeket az előző éveknek megfelelően intézményi ÚNKP-konferencián is bemutatják az ösztöndíjasok, az előadások a jelenlegi veszélyhelyzetre való tekintettel az online térben valósulnak meg május 19-20. között.

A konferenciát a Pécsi Tudományegyetem Rektori Kabinetjén belül működő Kutatás- és Innovációfejlesztési Főosztály munkatársai szervezik, akik ezúttal virtuális szekciókat, termeket alakítottak ki, ahol egy-egy tématerület képviselői, a szakmai levezető elnökök irányításával mutathatják be kutatásaikat, vitathatják meg eredményeiket.

Forrás:

PTE

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!