Világszinten sikeres a két külföldi orvostanhallgató által alapított zenekar, a Mongooz and the Magnet

2020. május 21.

Egy norvég és egy ír orvostanhallgató alapított Pécsett egyetemi zenekart, ami olyan léptékkel fejlődött, hogy a rendelők helyett ma már csak a színpadokon találkozhatunk velük.

A Mongooz and the Magnet pár év alatt nemcsak hazánkban, de az egész világon sikeres lett, olyannyira, hogy idén egy ázsiai és egy orosz turné is várt volna rájuk. A példátlan karrierútról és terveikről a trió gitáros-énekesével, a norvég Magnus Maloy-jal készített interjút a femcafe.hu.

A beszélgetésből kiderül, hogy Magnus Maloy és Ian O'Sullivan duója hamar kiegészült egy magyar dobossal, és mára hármasban, Háló Gergővel hódítják meg a hazai és nemzetközi színpadokat. A formáció eklektikusságát jól leköveti hangzásuk is. Ahogyan ők sem egyformák három különböző nemzet gyermekeiként, úgy dalaik is változatosak: blues, groove, pop, funk és elektronikus stílusjegyekkel játszanak, de mindennek az alapja a dübörgő ős-rock'n'roll. Lendületes előadásmódjuk, hiteles szövegeik és modern hangzásuk miatt nemzetközi szinten is felfigyeltek rájuk a koncertiparban, rengeteg európai fellépésen vannak túl, sőt, jártak már Ázsiában is, a két Korea határán megrendezett DMZ Peace Train fesztiválon.

„A zenekart akkor alapítottuk, amikor Iannel még mindketten orvostanhallgatók voltunk. Az elején nem voltak túl nagy terveink, inkább arról volt szó, hogy szerettünk együtt zenélni. Aztán idővel egyre több dalt írtunk közösen, amiket felvettünk stúdióban. Később megjelentettük ezeket egy EP-n. Azt hiszem, amikor láttuk a pozitív visszajelzéseket, akkor jött az elhatározás, hogy szeretnénk többek lenni, mint egy egyetemi banda” - meséli Magnus Maloy.

Forrás:

femcafe.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!