„Oktatóink szuperul megszervezték a félévet” - karunk hallgatójának véleménye

2020. június 8.

Ildikó jelenleg a negyedik szemeszterét tölti karunkon. A járvány miatti online oktatással kapcsolatos tapasztalatairól is nyilatkozott a baon.hu-nak.

Mint mondta, ez egy teljesen új helyzet volt számukra és tanáraik számára is. Más egyetemekről hallottak rémhíreket, náluk azonban szuperul megszervezték a félévet, holott ez különösen nehéz volt, hiszen erősen gyakorlatorientált a képzés.

„Anatómia órán például holttesteken tanulunk bonctermi környezetben, szövettanon pedig mikroszkópban vizsgálunk valódi metszeteket és a vizsga is így zajlik. Ezt helyettesíteni nem lehet, ám az egyetem egy 3 dimenziós anatómia-program segítségével beszkennelte a metszeteket, PDF-ben hozzáfértünk minden szükséges szakirodalomhoz, atlaszhoz és a tanáraink ezeken keresztül és ezek segítségével oktattak minket, online platformokon, élő videóhívásban. A gyakorlatvezető a segédanyagokat használta a tananyag megértetéséhez, painten rajzolt, kérdéseket tett fel nekünk és mi is kérdezhettünk, rendkívül interaktív órák voltak. Az előadások anyagait előre felvett videók formájában juttatták el hozzánk, ami azért hasznos, mert így bármikor visszapörgethettük, újranézhettük, nem úgy, mint az élő videókat. Egyértelműen volt igény erre, hiszen néhány videónál 3000+ a megtekintés, míg az évfolyamban csak kétszázan vagyunk. Bízom benne, hogy ez a lehetőség a későbbiek során is megmarad.”

Forrás:

baon.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!