Megjelent az Európai Tudományos Akadémia állásfoglalása a Transzlációs Medicináról – webinar – június 29.

2020. június 22.

A transzlációs medicina egyre inkább előtérbe kerül az orvostudományban. Fontos, hogy az alapkutatók, a klinikusok, az ipari partnerek és a politikai döntéshozók összefogjanak annak érdekében, hogy a tudományos ismereteket olyan innovatív terápiákká, orvosi eljárásokká és diagnosztikává alakítsák, amelyek a betegek és az egészségügyi rendszerek javát szolgálják. Ez a multidiszciplináris megközelítés számos kihívást jelent, ezért 2018-ban az Academia Europaea projektet indított egy olyan modell kidolgozására, amely megkönnyíti és felgyorsítja a tudományos ismeretek köz- és közösségi hasznát.

A 2019 szeptemberében Budapesten megrendezett, a transzlációs medicinával kapcsolatos kihívások azonosítását, és megoldási javaslatok megfogalmazását célzó workshopot követően az Akadémia a Journal of Clinical Medicine-ben publikálta az európai állásfoglalásokat „Academia Europaea position paper on Translational Medicine: The cycle model for translating scientific results into community benefits” címmel. A közlemény megjelenését követően Sierd Cloetingh, az Európai Akadémia elnöke, az Akadémia minden tagja előtt (beleértve 4800 akadémikust és 73 Nobel-díjas kutatót) külön köszönetet mondott a Pécsi Tudományegyetem Transzlációs Medicina Központjának a projektben betöltött kiemelkedő szerepéhez.

Az Európai Akadémia webinart szervez, amin az akadémia alelnöke és a klinikai osztály elnöke mellett a PTE TMK igazgatója, dr. Hegyi Péter professzor is előadást tart.

Időpont:

2020. június 29. 15 óra

Regisztrálni az alábbi weboldalon lehet:

https://www.mdpi.com/about/announcements/1993

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!