5vös5 futóverseny – június 19-24. - felhívás

2020. június 22.

Húsz évvel ezelőtt rendezték meg az ELTE TTK kezdeményezésére az Eötvös Lorándról elnevezett különleges futóversenyt, az 5vös 5km-t. A sportesemény célja az egyetemi polgárok megmozgatása egy olyan távval, amely a kezdők számára elérhető kihívás, a rendszeresen futóknak pedig felkészültségük felmérése, egyben a közös mozgás ünnepe.

Miután idén a koronavírus-járvánnyal összefüggő korlátozások nem tették lehetővé, hogy megtartsák a népszerű májusi sporteseményt, az ELTE hallgatói maguk szervezték át a futóversenyt az online térbe annak érdekében, hogy mozgásra motiválják az egyetemi polgárokat.

Az online versenyben való részvételre – jellegéből adódóan – hosszabb idő, egészen pontosan 5 nap, 5 óra és 5 perc áll rendelkezésre, és a világ bármely pontjáról teljesíthető. A kültéren futók GPS-es eszközzel rögzíthetik futásukat, ezzel lehet igazolni a teljesítést, de kivételesen teremben, futópadon is lefutható a táv. A verseny zárultával a szervezők összesítik a rendszerbe feltöltött adatokat és így születik meg majd az eredménylista.  

Tisztelettel kérjük, hogy a csatlakozzon az ELTE június 19-24-e között megrendezendő
XXXVIII. 5vös 5km futóversenyéhez, vegyünk részt minél többen ezen az egyedülálló, egyetemi kezdeményezésen!

A verseny: a verseny teljesítéséhez egy 5 km-es távot kell teljesíteni, GPS-es eszközzel (okostelefon, sportóra stb.) vagy futópadon.

A verseny időpontja: a távot 2020. június 19. péntek 17 óra 05 perc és június 24. szerda 22 óra 10 perc közötti időszakban kell lefutni.

A verseny helyszíne: a világon bárhol, szabadtéren (pályán, utcán, erdőben stb.) vagy teremben, futópadon.

A teljesítés igazolása: egy igazoló képet (pl. okosóra képernyőképe) kell beküldeni, amin szerepel a lefutott táv (min. 5000 méter), a futás ideje (perc, másodperc), a teljesítés dátuma és időpontja (nap, óra, perc).

Nevezés és feltöltés: a futás követően a http://eotvos5.elte.hu honlapon található űrlap kitöltésével egyszerre kell regisztrálni és a teljesítést igazoló képet feltölteni.

Nevezési díj: a versenyen való részvétel ingyenes

További részletek (eredménykategóriák, díjazás stb.):

In English:

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!