„MOON BIKE” - nemzetközi kihívás – június 26.

2020. június 23.

A Pécsi Tudományegyetem május elején egy biciklis kihívást indított, „40 nap alatt a Föld körül” címmel, melynek célja 40 nap alatt megtenni az Egyenlítő hosszát, azaz a 40 075 km-t kerékpáron, szobabiciklivel.

A 26 nap alatt teljesített kihívás sikerein felbuzdulva június 26-tól egy, az egész országra, és a partnereken keresztül egész Európára, akár Európán kívülre is kiterjedő kihívást indít a PTE 80 nap időtartamban.

A „MOON BIKE” címmel futó kihívás lényege, hogy együtt, közösen, biciklivel jussunk el a Holdra, azaz bárhol a világon tegyünk meg összesen 384 400 km-t. A közös mozgásra, egészséges életmódra buzdító, virtuális közösséget formáló, nyári kampány jól mutatja, hogy a Pécsi Tudományegyetem - alkalmazkodva az új helyzethez, online formában - kapcsolatot tart hallgatóival, partnereivel, öregdiákjaival, a diaszpórában élő honfitársaival.

Ezen felül, Zöld Egyetemként kiemelt célja a - tömegközlekedésnél a pandémiás helyzetben jóval biztonságosabb - kerékpáros közlekedés népszerűsítése. A projekt védnöke dr. Bódis József professzor, felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár.

A projekthez a Facebookon keresztül lehet csatlakozni. A résztvevőknek nincs más dolguk, mint tekerni, és bármilyen kerékpáros applikációt letöltve a telefonjukra a megtett távot screenshot kép formájában üzenetben, vagy bejegyzésként elküldeni a MoonBike2020 facebook oldalára.

A kihívás június 26-án délelőtt 10 órakor egy közös, Vasvári Pál utcai – Dohány utcai körrel indul, amire minden kerékpárost szeretettel várnak.

Az eseménnyel kapcsolatos kérdéseket a moonbike@pte.hu címen várják.

Forrás:

PTE

Dokumentum(ok)

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!