Teljes gőzzel halad a Fogászati Elméleti Tömb építése

2020. július 29.

Dinamikusan halad az új Fogászati Elméleti Tömb építése. A kétmilliárdos beruházás az ütemterv alapján 2021 nyarának végére készülhet el – írja a pecsma.hu.

Az elöregedett, Dischka Győző utcai épületből költözik majd a Fogászati és Szájsebészeti Klinika a hajdanvolt Lakits-laktanya területére. A mintegy kétmilliárd forintból megvalósuló létesítményt 3 ezer négyzetméteren húzzák fel. A pecsma.hu információja szerint a földszint feletti födémet már be is betonozták, az első emelet felettit pedig július végére, augusztus elejére tervezik. Mindeközben zajlanak az alagsorban is a szakági munkák.

A kivitelező szerint az ütemterv szerint zajlik az építkezés, ez alapján a teljes szerkezetnek szeptember végére – október elejére kell elkészülnie. Az új épület 21. századi színvonalon fogja szolgálni a pécsi betegeket és a PTE fogorvosjelölt hallgatóit is. 

Alig száz méterre tőle az utolsó simításokat végzik az orvoskar új elméleti tömbjén, a nyár végén megtörténhet a műszaki átadása. Ez a fejlesztés mintegy tízmilliárd forintot ölelt fel. Az új épületbe négy intézet költözik, valamint számos oktatási termet, előadót alakítottak ki benne.

Forrás:

pecsma.hu

Fotó:

pecsma.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!