Orvosa szerint változatlan maradt betegének arca a 3D-s arckoponyaműtét után

2020. augusztus 5.

Mint arról híreinkben beszámoltunk, egy arckoponya-daganatot műtöttek ki egy középkorú, baranyai férfiból júliusban a Klinikai Központ Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikáján, akinek a beavatkozás miatt gyakorlatilag a fél arcát el kellett távolítani. A műtétet egy orvosi team végezte, dr. Lujber László egyetemi docens vezetésével. Az orvoscsapat vezetőjének több szakterületről kellett segítő partnereket bevonni, hogy a műtét létrejöhessen.

A 3D-s technológiájának hála, a beteg tökéletesen fogja tudni használni az arcát és a hozzá tartozó testrészeit. Nem sérült a látása, tudni fog rágni, beszélni, az orrán keresztül képes lélegezni.

A pecsma.hu információja szerint a megműtött baranyai férfi jól van, jelenleg zajlik a számára tervezett fogimplantátumok gyártása, melyek segítségével a megszokott módon ehet, és újra teljes életet élhet majd.

Dr. Lujber László azt is elmondta, hogy kollégáival szeretnék folytatni a 3D-technikával való munkát. Úgy vélekedett, hogy a távolabbi jövőben lehetséges lesz akár – a testbe ültetve – működőképes testrészeket is kinyomtatni, vagyis szinte minden beteg szerv és testrész pótolható lesz.

Forrás:

pecsma.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!