Állami kitüntetésben részesült Fehér Gergely, Foglalkozás-egészségügyi és Munkahigiénés Központ munkatársa

2020. augusztus 24.

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült FEHÉR GERGELY neurológus, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Foglalkozás-egészségügyi és Munkahigiénés Központjának vezető tudományos munkatársa.

Március 15. alkalmából és augusztus 20., az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából adományozott állami kitüntetéseket és kulturális díjakat adtak át szerdán Budapesten, a Pesti Vigadóban. Ritkán adnak át két nemzeti ünnep alkalmából egyszerre díjakat, elismeréseket. Mindkét ünnep a nemzeti önállóságról, függetlenségről szól – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az ünnepségen, hozzátéve: minden magyar nemzeti ünnep azt üzeni, hogy Magyarország önálló közép-európai ország, amely 1100 éve őrzi a maga identitását.

Minden nemzetet a kiemelkedő teljesítmények tesznek naggyá, és ahhoz, hogy mindig talpon tudjunk maradni, kiváló emberekre van szükség, nélkülük Magyarország nem lenne olyan erős és gazdag, mint most, 2020-ban – hangsúlyozta Rétvári Bence. Ezért is fontos azoknak az embereknek az elismerése, akik a maguk szűkebb vagy tágabb környezetében, kisebb közösségben, településen, szakmában, művészeti ágban valamit hozzátesznek a nemzet gyarapodásához, teljesítményéhez – mondta.

A kiváló teljesítmény eléréséhez a tehetség mellett szükség van kitartásra és szorgalomra, de a siker sok lemondással és áldozatvállalással is jár. „Önök példaképek sokak számára a településen vagy a szakmában, hiszen tudtak másokért tenni vagy élni” – hangoztatta a parlamenti államtitkár, hozzátéve: a nemzet most elismerésekkel, díjakkal viszonozza azt, amit ők a közösségért, a nemzetért tettek. „Egy nemzet akkor válhat erőssé, ha sok ilyen példaképük van, mint önök” – mondta az államtitkár.

Az ünnepségen a Magyar Bronz, Ezüst és Arany Érdemkereszteket, a Bánffy Miklós-, a Bessenyei György-, a Csokonai Vitéz Mihály-, a Martin György-, a Móra Ferenc-, a Pauler Gyula-, a Sára Sándor-, valamint a Szinnyei József-díjat adták át. A díjazottak Rétvári Bencétől, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkárától és Fekete Pétertől, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkárától vehették át az elismeréseket.

Forrás:

EMMI