Több mint 550 hallgató került be a PTE-re a pótfelvételi eljárásban

2020. augusztus 28.

Az 555 felvett hallgatóval, a tavalyi adatokhoz képest 35%-kos növekedéssel sikeresen zárta az idei pótfelvételi eljárást a Pécsi Tudományegyetem.

A 2020-as pótfelvételi eljárásban már a jelentkezési számok is mutatták, hogy nagy az érdeklődés a Pécsi Tudományegyetem szakjai iránt, több mint 30%-kal többen adták be jelentkezésüket a PTE-re a tavalyihoz képest. A jelentős számú emelkedés a felvettek számában is megmutatkozott, 144 fővel többen kerültek be a pécsi egyetemre a pótfelvételin, mint 2019-ben.

Az 555 új hallgató 63%-a a PTE valamely alapképzésén, 11%-a az osztatlan, míg 15%-a a mesterképzésen kezdheti meg tanulmányait, a felsőoktatási szakképzéseken a felvettek 10%-a fog tanulni. Jelentős eredmény az egyetem számára, hogy a pótfelvételi eljárásban 207 fővel tudta növelni az állami ösztöndíjas hallgatók létszámát. A képzések között továbbra is a legnépszerűbbek közé tartozik a jogász, valamint az ápolás és betegellátás szak, de sokan érdeklődtek a gazdálkodás és menedzsment, és az építészmérnök szakok iránt is.

A több mint 6000 új PTE-s hallgató biztonságos keretek között kezdheti meg tanulmányait szeptembertől. A Pécsi Tudományegyetem mindent megtesz annak érdekében, hogy a hallgatók eredményesen végezhessék tanulmányaikat, így a jelenléti oktatás mellett az egyetem felkészült a hibrid és online oktatási formák minél hatékonyabb megvalósítására. A PTE minden, a járványügyi helyzetben szükséges intézkedést megtett a biztonságos oktatás érdekében, és a hallgatók folyamatos tájékoztatást kapnak a legfontosabb egészségügyi szabályokról, és a tanulmányaik teljesítéséhez szükséges aktuális tudnivalókról.

Forrás:

PTE

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!