Országos Felsőoktatási Tanévnyitó Ünnepség Pécsett

2020. szeptember 7.

Az Országos Felsőoktatási Tanévnyitó Ünnepségen, szeptember 4-én, dr. Miseta Attila, a PTE rektora köszöntötte a meghívottakat. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nem tudott részt venni az eseményen, gondolatait Bódis József felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár, a PTE korábbi rektora tolmácsolta.

„Idén összesen 91 460-an jelentkeztek, közülük 68 112 fő nyert felvételt az általános, és 6596 fő a pótfelvételi eljárás során a hazai egyetemekre. A felvételizők négy százalékkal nagyobb arányban kapták meg a lehetőséget a felsőoktatási tanulmányaik megkezdésére mint tavaly, és minden öt felvett hallgatóból négy állami ösztöndíjban részesült” - állt a miniszter beszédében. Palkovics László felhívta a figyelmet arra is, hogy a hazai felsőoktatás felkerült a nemzetközi térképre, a diákok versenyképes intézmények közül választhatnak. A magyar egyetemek infrastrukturális fejlesztését is említette, így a PTE bővítését is a Modern Városok program részeként.

Dr. Miseta Attila elmondta, hogy örül a felsőoktatásban az elmúlt években megvalósult bérfejlesztésnek, ám további béremelésekre lesz szükség, hogy a felsőoktatásban dolgozók kellő megbecsülést kapjanak.

Forrás:

bama.hu

Fotó:

bama.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!