Ultrahang-berendezésre gyűjt az Eurakvilo Alapítvány

2020. szeptember 11.

A Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának Onkohematológia Osztálya a Dél-dunántúli régió gyermekonkológiai központja, Somogy, Baranya, Tolna és Zala megyékből érkeznek ide gyermekek. Évente 30-40 újonnan diagnosztizált daganatos és leukémiás beteg gyermek érkezik hozzájuk. A klinika kialakítása miatt a radiológiai vizsgálatokat egy másik épületben lehet csak elvégezni, ezért a gyermekonkológia betegeit jelenleg a szabadtéren kell áttolni vagy átkísérni az ultrahangvizsgálóba. Ennek a problémának a megoldására indított kampányt az Eurakvilo Alapítvány, céljuk egy sugárterheléssel nem járó, fájdalommentes és nagyon informatív képalkotó diagnosztikai eszköz beszerzése – írja a Dunántúli Napló.

Egy ilyen készülékkel szeretnék lehetővé tenni a pécsi gyermekonkológiai központba érkező, betegségük okán immungyenge gyerekek kényelmetlen és kockázatokat rejtő. betegszállítás nélküli, a betegágyban kivitelezhető, gyors, fájdalommentes, kényelmes vizsgálatát.

Az ultrahang-berendezés ára közel 10 millió forint, aminek egy része már rendelkezésükre áll, azonban megvásárlásához szükségük van még támogatókra. A cél 2 millió forint, amiből eddig több mint 1,3 millió forint gyűlt össze.

Az adjukossze.hu honlapon elérhető adománygyűjtési felületen várják az adományokat.

Forrás:

Dunántúli Napló

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!