Új, hiánypótló ultrahanggal és elektroterápiás eszközzel gazdagodott a Gyermekgyógyászati Klinika

2020. szeptember 15.

Szeptember 15-én ünnepélyes keretek között adták át azt az ultrahang és elektroterápiás készüléket, melyekkel a Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikáján tudják kezelni a kis betegeket. A modern eszközöket a magyar vadásztársadalom nevében az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. adományozta a pécsi klinikának.

Az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. 2019 végén indította el azt a jótékonysági vadászatot, melynek célja az volt, hogy a 19 megyei kórház gyermekosztályára kerülhessenek hiánypótló orvosi eszközök. A vadászatokon résztvevő vadászok száma és a további adományok nagysága határozza meg az egyes megyék kórházainak részére rendelkezésre álló pénzkeretet. A kórházak az elmúlt hónapokban meghatározták aktuális eszközigényüket, amelyek beszerzése folyamatos. Pécsre már meg is érkezett a Gyermekklinika által hiánypótlóként megnevezett ultrahang és elektroterápiás eszköz, melyek összértéke közel egymillió forint.

Dr. Decsi Tamás professzor, a klinika igazgatója köszöntőjében elmondta: „Az ultrahang készülék leginkább hegek, égési sérülések kezelésére, mozgásbeszűkülés, más néven kontraktúrák oldására és fájdalomcsillapításra alkalmazható. Az elektroterápiás készülék széleskörű felhasználási lehetőséget biztosít, ugyanis szinte valamennyi, a napi gyakorlatban leginkább bevált elektromos kezelőáram hullámformát tartalmazza. Ezeket az elektroterápiás kezeléseket fájdalomcsillapításra, sérült idegek regenerálására, gyengült izomzat erejének visszaállítására, növelésére tudjuk használni. Kijelenthető tehát, hogy ezek az eszközök nagy segítséget nyújtanak a Gyermekklinika kis betegei számára gyógyulásuk és fájdalmaik enyhítése szempontjából, ami a magyar vadásztársadalom kiváló kezdeményezésének köszönhető.”

Forrás:

PTE

Fotó:

Csortos Szabolcs/UnivPécs

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!