Szentpétervári online szaknyelvi szimpózium – nemzetközi tapasztalatcsere a pandémia idején

2020. október 6.

Az Egészségügyi Nyelvi és Kommunikációs Intézet (ENYKI) több oktató-kutató kollégája vett részt 2020. október 1-én a szentpétervári I.I. Mechnikov North-Western State Medical University Idegennyelvi intézete, valamint a European Association of Language Teachers for Healthcare (EALTHY) által közösen szervezett nemzetközi szimpóziumon, melynek címe “Communication in Healthcare: Language Training and Clinical Interaction” volt.

A szimpózium eredetileg 2020 májusában került volna megrendezésre, de a pandémia miatt őszre halasztották és végül online formában tartották meg.

A PTE ÁOK ENYKI részéről Dávidovics Anna, Hambuchné dr. Kőhalmi Anikó, dr. Hild Gabriella, Nagy Renáta, dr. Németh Timea, valamint Szántóné dr. Csongor Alexandra tartottak online előadást kutatási területeikről, beleértve az online szaknyelvi vizsgáztatást, a demonstrátor hallgatók bevonását a szaknyelvi órákba,  a multikulturális szaknyelvi oktatás jellemzőit, illetve a Bjorknes-Pécs 1+5-ös képzés magyar orvosi szaknyelv fejlesztéssel kapcsolatos tapasztalatait is. Utóbbi előadásban társelőadóként részt vett dr. Krisár Csilla is a Bjorknes College orvosi magyar szaknyelv oktatója.

2021 májusában az EALTHY tavaszi nemzetközi szimpóziuma az Egészségügyi Nyelvi és Kommunikációs Intézet szervezésében Pécsett kerül megrendezésre. A jövő évi szimpózium célja a sikeres tapasztalatcsere folytatása és további egyetemek bevonása az együttműködésbe a környező országokból is.

 

Dr. Warta Vilmos

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!