Díjazták a Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportjának női tagjait

2020. október 7.

A Nők Magyarországért Klub olyan példamutató nőket díjazott október 5-én Budapesten, akik bátor, kiemelkedő munkát végeztek a koronavírus-járvány terjedésének első hulláma alatt.

Az ünnepségen Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter, a klub elnöke azt mondta: olyan embereket ismertek el, akik a „frontvonalban harcoltak”, de nem kerültek reflektorfénybe. A Nők Magyarországért díjat hagyományteremtési céllal azért hozták létre, hogy a hölgyek erőt meríthessenek belőle.

„A járvány alatt az emberek eltakarják a szájukat és az orrukat, azonban a szemüket, a fülüket és a szívüket nem” – mondta a miniszter, hozzátéve, hogy ebben az időszakban tisztábban lehet látni, hallani és érezni, észrevenni a mindennapi hősöket.

Úgy fogalmazott, hogy bár az ötszáz jelölt között nem igazán lehet rangsort felállítani, egy szakmai zsűri kiválasztott közülük húszat. Az ő nevüket bocsátották közönségszavazásra, és több mint tizenkétezer voks döntött a négy fődíjasról.

A díjakat négy kategóriában osztották ki: egészségügy, oktatás, szociális ellátás és egyéb. Minden kategóriában öt nőt tüntettek ki, közülük egy-egy fődíjast is elismertek, a közönségszavazás nyerteseit. A csoportok fő díja bruttó 5 millió forint pénzjutalommal jár.

Az egyéb kategóriában a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontja Virológiai Kutatócsoportjának női tagjai kapták a fődíjat. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő azt hangoztatta, hogy a Pécsi Tudományegyetemhez tartozó Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportjának női tagjai reggeltől késő estig komoly szellemi munkát végeztek. Gyógyszeralapanyagokat vizsgáltak abból a szempontból, hogy gátolják-e a koronavírust. Gyakran teljes védőöltözetben dolgoztak, így fizikailag is megterhelő feladatokat láttak el.

Szeretettel gratulálunk!

Forrás:

bama.hu

Fotó:

MTI/Balogh Zoltán

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!