Változás a koronavírus-ellátás rendjében

2020. október 31.

November elsején reggel 7 órától változik a koronavírus-gyanús és fertőzött betegek sürgősségi ellátásának rendje Pécsett. A betegbiztonsági szempontokat figyelembe véve ismét megnyílik a PTE Klinikai Központ Rákóczi úti (volt Megyei Kórház) telephelyén a Koronavírus Ellátó Központ sürgősségi (SBO) részlege, ami a lakosság számára a Garay utcából nyíló Szendrey Júlia utca felől közelíthető meg.

A járványügyi helyzet miatt arra kérnek mindenkit, akinek koronavírus-fertőzésre utaló tünetei vannak (a felsorolt tünetek közül akár egyet is észlel magán: lázas, köhög, nehézlégzése van, vagy hirtelen kezdetű szaglásvesztése, ízérzés hiánya/zavara), telefonon keresse fel háziorvosát!

A háziorvos telefonon kikérdezi, és a megadott válaszok alapján megítéli, hogy koronavírus- fertőzésre gyanús esetnek minősül-e. Amennyiben úgy ítéli meg, hogy indokolt a további kivizsgálása, akkor kérik, hogy a Koronavírus Ellátó Központ sürgősségi osztályát (Szendrey utca) keresse fel a PTE KK Sürgősségi Betegellátó Osztálya (régi 400 ágyas) helyett! Kérik továbbá, hogy a sürgősségi osztályra jutáshoz ne a tömegközlekedést vegye igénybe!

A szájmaszk viselése továbbra is kötelező a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának teljes területén.

Forrás:

PTE Klinikai Központ

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!