Meghosszabbították Jason Sparks ENSZ Ifjúsági Küldöttségi mandátumát

2020. november 4.

Jason Sparks ENSZ Ifjúsági Küldöttségi mandátuma 2020. szeptember 30-án lejárt, azonban a pandémia miatt az Emberi Erőforrások Minisztériumának, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak az ENSZ Ifjúsági Küldöttségért felelős koordinátorai és szakemberei úgy döntöttek, hogy meghosszabbítják azt 2020. december 31-ig.

A New York-i képviselet kérvényezte, hogy idén is ő képviselhesse a magyar fiatalokat a 75. ENSZ Közgyűlés Harmadik Bizottságában. Eddig még sosem fordult elő, hogy két, egymást követő évben ugyanaz az ember szólalhasson fel, de Jason tavalyi beszédét nagyon relevánsnak találták az idei évre, ezért döntöttek úgy, hogy ezt a feladatot ismét rá bízzák. A megtisztelő felkérést elfogadta, és beszéde az egy éve elmondott gondolat (prevenció fontossága, vakcináció, fizikai és mentális egészség gondozása) folytatásaként értelmezhető.

Dr. Jason Sparks immár végzett orvostanhallgatóként bátoríthatta a fiatalokat a társadalmi szerepvállalásra, az idősek segítésére és a preventív magatartás gyakorlásának fontosságára.

Beszédét ezen a linken lehet meghallgatni.

Dr. Sparks egyetemi évei alatt rengeteg tapasztalatot szerzett. Számos szervezet tagjaként, mentoraként, oktatójaként tevékenykedett, jelenleg az Anatómiai Intézetben tanársegéd és PhD-hallgató.

Ifjúsági küldötté választásakor készült interjúnkat itt olvashatják vele.

Szeretettel gratulálunk!

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!