A Transzdiszciplináris Kutatások Intézete szervezte meg a PTE első, egészségügyi fókuszú, online hackathonját

2020. november 5.

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának Transzdiszciplináris Kutatások Intézete szervezte meg a PTE első, egészségügy fókuszú, online hackathonját, az EIT Health RIS Hub-jaként. A Transzdiszciplináris Kutatások Intézete (ITD) – magyar EIT Health RIS Hub – a gyermekkori cukorbetegséget adta meg a hallgatókból álló csapatok közötti versengés témájául, így csatlakozva az Európa-szerte megszervezett Innovation Days (i-Days) események sorához.

A cukorbetegség a világ lakosságának jelentős hányadát érinti, köztük egyre inkább a gyermekeket is. Az ő tanításuk, a számukra tervezett terápiák és eszközök fejlesztése kiemelten fontos feladat, és a hackathon típusú innovációs versenyek számára remek kihívást jelent a lehetséges megoldások kitalálása.

A PTE versenyére 6 csapat jelentkezett – magyarok és külföldiek egyaránt – saját ötletekkel.

A győztes az orvoskar hallgatóiból álló brazil csapat lett a Diagochi elnevezésű megoldási javaslatával, ami a betegség gamifikálásával teszi vonzóvá és érthetővé a kezelést a kicsik számára. A győztes csapat tagjai: Fernanda Marx, Diego Andrade, Paulo Combacau és Varna Gomes da Silveira, mentoruk pedig dr. Deák Máté PhD (BTK, ÁOK).

A következő forduló, a nemzetközi szintű megmérettetés november 25-én lesz. Az ITD továbbra is részt vesz a csapat felkészítésében és mentorálásában, további szakértők bevonásával.

A győzteseknek szeretettel gratulálunk!

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!