Szentágothai Napot tartott a PTE

2020. november 9.

Idén is méltó módon emlékeztek meg Szentágothai Jánosról, a Pécsi Tudományegyetem Kutatóközpontjának névadójáról.

Immár 9. alkalommal tartottak a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában tudományos ünnepséget, amivel a névadó születésnapjára emlékeztek. A járványügyi helyzet ellenére idén is megrendezésre került – ezúttal rendhagyó módon, online közvetítéssel – a IX. Szentágothai Nap, ami számos, tudomány iránt érdeklődőt vonzott a képernyők elé.

A rendezvényen dr. Bódis József professzor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára, valamint dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora tartottak előadást.

Az ünnepségen 7. alkalommal adták át a Szentágothai és junior Szentágothai Díjakat.

Szentágothai Díjban részesült dr. Pongrácz Judit, a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kara Gyógyszerészi Biotechnológiai Intézetének professzora, a Szentágothai János Kutatóközpont Wnt jelátviteli és biotechnológiai kutatócsoportjának vezetője.

A junior Szentágothai Díjat dr. Kovács-Öller Tamás, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjának tudományos munkatársa, a Retinális Neurobiológiai kutatócsoport tagja kapta. Mindkét díjazott a plakettek átvételét követően érdekes előadással mutatta be munkásságát.

Mindkét díjazottnak szeretettel gratulálunk!

Forrás:

PTE

Fotó:

Csortos Szabolcs/UnivPécs

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!