A Nyugat-Balkáni Zöld Központ Nonprofit Kft. támogatási felhívása

2020. november 10.

A kormány döntése alapján az Innovációs és Technológiai Minisztérium létrehozta a Nyugat-Balkáni Zöld Központ Nonprofit Kft.-t annak érdekében, hogy hozzájáruljon a nyugat-balkáni országok éghajlatvédelmi erőfeszítéseihez és zöld átalakításához.

A most megjelent támogatási felhívás célja, hogy hozzájáruljon a működési célországok (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Koszovó, Montenegró és Szerbia) párizsi klímamegállapodás kapcsán tett nemzetileg meghatározott hozzájárulásaik eléréséhez, valamint az, hogy a kezdeményezésnek köszönhetően a magyar vállalkozások, a felsőoktatási intézmények, a kutatóközpontok, az alapítványok és az egyesületek beruházási, valamint kapacitásfejlesztő, szakmai együttműködési lehetőségekhez férhessenek hozzá a térség éghajlatvédelmi fejlesztései elősegítésével.

Az őszi forduló kiírása (WBGC-2020/2) a következő linken érhető el.

Felhívjuk figyelmüket, hogy felsőoktatási intézmény:

  • csak a „B” kapacitásfejlesztés komponensen belül indulhat, melynek támogatási intenzitása 80%,
  • a PTE összességében csak 1 projektet nyújthat be, függetlenül attól, hogy vezető partnerként vagy tagként vesz-e részt (lsd. felhívás 1.3 pont)

A fentiek miatt vezetői döntés szükséges a PTE nevében benyújtható projektről, valamint az önerő biztosításáról, így kérem előzetes részvételi szándékukat a megjelölt adatlap kitöltésével, egy válasz e-mailben jelezzék 2020. november 12-ig!

Dokumentum(ok)

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!