Tájékoztatás hallgatóknak a miniszterelnöki bejelentés kapcsán

2020. november 10.

Tisztelt Hallgatók!

Rektori Kabinetvezető Úr levele alapján a következőkről szeretném Önöket tájékoztatni a jelenlegi helyzet nyitott kérdéseivel kapcsolatban:

Az elmúlt napokban a világ más országaihoz hasonlóan hazánkban is nőtt a koronavírus fertőzöttek és a megbetegedésben elhunytak száma, ami a magyar kormányt is további intézkedések bevezetésére késztette. Az intézkedések jogszabályi hátterének kialakítása jelenleg is folyik a törvényalkotás szintjén.

A veszélyhelyzet kihirdetése kapcsán tett miniszterelnöki bejelentés további részletei, miszerint a felsőoktatás online képzésre áll át, továbbá a kollégiumokat is be kell zárni, jelen pillanatban nem ismertek.

Az Országgyűlésben az elmúlt órákban szavazták meg a koronavírus világjárvány második hulláma elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi a rendeleti szintű kormányzást. A megfelelő kormányrendeletek kiadása, amelyet folyamatosan figyelemmel kísér az Egyetem Operatív Stábja is, csak ezek után várható.

 

A mai napon az Operatív Stáb, hogy a Karok igénylik-e rektori szünet elrendelését a hét további részére, azonban a visszajelzések alapján a rektori szünet elrendelése nem indokolt.

Az Egyetem biztosítani kívánja a kollégiumi elhelyezés fenntartását az önkéntes egészségügyi tevékenységben résztvevő, vagy abba becsatlakozni kívánó hallgatók részére, továbbá rektori méltányosság keretében egyéb indokolt esetekben. A részletek kidolgozása a kormányrendeletek függvényében haladéktalanul megtörténik.

További, az online oktatásra történő átállással kapcsolatos útmutatást a holnapi nap folyamán küldünk.

 

Türelmüket és együttműködésüket megköszönve,

üdvözlettel:

 

Dr. Nyitrai Miklós

dékán

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!