Roska Tamás Tudományos Előadás - pályázati felhívás

2020. november 17.

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) Roska Tamás Széchenyi- és Bolyai-díjas akadémikus tudományterületeket összekapcsoló, nemzetközileg elismert kutatói életműve előtti tiszteletadás céljából 2018-ban életre hívta a Roska Tamás Tudományos Előadás intézményét (a továbbiakban Előadás).

Az Előadás célja, hogy bemutassa a PhD/DLA-doktori képzésben rejlő lehetőségeket, ezzel is orientálva az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) résztvevőit, hogy a későbbiekben kutatóként dolgozzanak. Ennek keretében a pályázati felhívásnak megfelelő doktorjelöltek, végzős doktoranduszok, valamint a 2019. január 1-ét követően a pályázat benyújtásáig PhD/DLA-fokozatot szerzettek pályázhatnak. Az Előadás megtartására 2021 tavaszán, a 35. OTDK 16 tudományterületi szekciójában másodízben kerül sor. A pályázók közül értő zsűrik által kiválasztott 16 előadást kell majd az OTDK adott tudományterületi szekciójában bemutatni.

Az OTDK-n Roska Tamás Tudományos Előadás egy-egy tudományterületi szekcióban kétévenként csak egy van, így jelentős szakmai elismerésnek minősül, emellett 300 000.- Ft pénzdíj, emlékérem és oklevél is jár hozzá, valamint a Magyar Tudományban történő megjelenés és a szakterületi nyilvánosság. Mivel a 35. OTDK online kerül megrendezésre, így 2021-ben a Roska Tamás Tudományos Előadás is online módon fog megtörténni.

A doktori iskolák egy-egy szekcióba egy-egy pályázót ajánlhatnak.

Pályázati határidő: 

2020. november 30. (hétfő, CEST 23:59 óra)

A pályázat benyújtásának feltételeit az OTDT honlapján elérhető Alapító Okiratból, valamint a 2020. évi pályázati kiírásból ismerhetik meg az érdeklődők a következő linken keresztül:

https://otdk.hu/hallgatoknak/roska-eloadas

A pályázatot az erre kialakított felületen kell beadni:

http://roskapalyazat.otdt.hu

A pályázatot csak elektronikus formában kell benyújtani ezen a felületen keresztül!

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!