34 szekcióban 270 előadás – sikerrel zajlott az IDK2020 Konferencia

2020. december 11.

A Pécsi Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzata idén 9. alkalommal rendezte meg az „Interdiszciplináris Doktorandusz Konferencia” nevet viselő, nemzetközi tudományos rendezvényt november 27-28-án. Célja, hogy a doktoranduszok és a fiatal kutatók számára lehetőséget és fórumot biztosítsanak kutatási eredményeik bemutatására, valamint szakmai együttműködések kialakítására.

A járványügyi intézkedésekhez igazodva idén online formában, a Microsoft Teams-en kialakított konferenciafelületen bonyolították le a találkozót. A hallgatókat dr. Fábián Adrián és dr. Schepp Zoltán dékánok, valamint a Doktorandusz Önkormányzat elnöke, Závodi Bence köszöntötte.

A meghívott vendég a Pécsi Tudományegyetem Neveléstudományi Intézete Nevelés- és Oktatáselméleti Tanszékének egyetemi docense, dr. Bálint Ágnes volt, aki „Journey around the learning brain” címmel tartott előadást. A fiatal kutatók és doktoranduszok betekintést nyerhettek a tanulás és tanítás pszichológiájának a világába, aktuális módszereibe, legfrissebb eredményeibe, továbbá ezek alkalmazhatóságába.

A rendezvényre valamennyi tudományterületről érkeztek doktori képzésben részt vevő hallgatók, akik szóbeli előadás vagy e-poszter formájában mutatták be kutatási eredményeiket angol és magyar nyelven, szakértő közönség és szakmailag elismert szekcióelnökök előtt.

Összesen 463 fő regisztrált az eseményre az ország különböző pontjairól, harmaduk külföldi résztvevő volt. A 34 különböző tudományterületet felölelő szekcióban összesen 270 előadás hangzott el a kétnapos rendezvény során. A 61 beérkezett e-poszter vetítése négy szekcióban zajlott, melynek során a résztvevők virtuális poszterséta keretei között kaptak lehetőséget kutatási témájuk rövid, néhány perces bemutatására.

Az elfogadásra került absztraktokból egy közel 400 oldalas, ISBN-számmal ellátott absztrakt kötetet szerkesztettek és publikáltak. A konferencia végleges absztrakt kötete a korábbi évek kiadványai mellett az alábbi linken lesz hamarosan elérhető: http://phdpecs.hu/kiadvanyok/

Az említett létszámok tekintetében kijelenthető, hogy a Pécsi Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzata az ország egyik legnagyobb online doktorandusz konferenciáját valósította meg nagy sikerrel, és tervezi jövőre is, remélhetőleg személyes találkozók mentén.

Forrás:

PTE

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!