A pécsi diákélet esszenciája

2021. január 20.

Pécsett diplomát szerezni sokkal több a megszerzett kreditek összességénél. Pezsgő, nyitott, vidám, érdeklődő közeg várja a hallgatókat, akik a tanulmányaik mellett millióféleképpen kibontakozhatnak a művészetek, a sport, a könnyűzene, a gasztronómia legkülönbözőbb területein. Kicsit fesztivál, kicsit előadás és kicsit tárlatvezetés – az Irány a PTE! Kultúrfeszt egy hétbe sűríti mindazt, amiért mindenki pécsi akar lenni.

A kultúrfeszt célja, hogy a jelenlegi helyzethez igazodva, egyedi formában, virtuálisan átélhető legyen a pécsi egyetemi életérzés. Olyan programelemek szerepelnek a kínálatban, amelyek virtuális „pótélményként” egy kis Pécset varázsolnak mindenki számítógépére, tabletjére vagy telefonjára. Középiskolásoknak, aktív és végzett PTE hallgatóknak, szülőknek és oktatóknak élménydús online rendezvényeket, különlegességeket kínál az esemény, január 25-től 29-ig.

Az Irány a PTE! Kultúrfeszttel kapcsolatos minden fontos információ elérhető a https://felveteli.pte.hu/kulturfeszt oldalon.

A virtuális fesztivál, ami a hasznos kikapcsolódást helyezi előtérbe, egy nagyobb online offenzíva része. Az idei felvételi időszak megváltozott körülményei miatt létrehozták az Irány a PTE! mobilapplikációt is, mely mind az Apple, mind a Google eszközeire telepíthető, elég csak rákeresni az elérhető alkalmazások között. Ennek legfontosabb célja, hogy informatív legyen - a közösségi média zajától elszigetelten, egy helyen megtalálható minden fontos hír, esemény, határidő, ami ahhoz kell, hogy valaki sikeresen a PTE hallgatójává válhasson.

Aki pedig jobban megismerné Pécset és környékét, látogasson el az iranyapte.hu oldalra! Az egyedi, drónfelvételekre és gyönyörű látképekre épülő virtuális kiadvány olyan szép, hogy garantáltan mindenki a megyeszékhelyre szeretne látogatni, aki megnézi.

De az egyetem a szülőkről sem feledkezik meg, hiszen az Irány a PTE! Kultúrfeszt programjai között is helyet kapott a szülői fórum, valamint állandó felületet kínálnak a tapasztalat- és véleménycserére a PTE szülők számára létrehozott Facebook csoportjában. Emellett havi két alkalommal külön fogadóórán is feltehetik a szülők, vagy a leendő hallgatók a kérdéseiket. A kiválasztható időpontoknál látható, hogy az általános tájékoztatás mellett mely szakok képviselői vesznek részt a fórumon, így első kézből kaphatnak választ a továbbtanulás iránt érdeklődők.

Pécs a legjobb helyszín az egyetemi évekhez: élhető, szerethető, mediterrán hangulatú város, pezsgő diákélettel. Zene, sport, tánc, a kikapcsolódási lehetőségek tárháza széles, a csodálatos természeti környezetet kínáló Mecsek pedig kifogyhatatlan élményforrás. Nem véletlen, hogy a világ zöld egyetemeinek rangsorában a Pécsi Tudományegyetem lett a „legzöldebb” magyar egyetem.

A PTE világszínvonalú oktatásának köszönhetően az itt szerzett diploma piacképes. A hazai rangsorokban az egyik legmagasabbra értékelt oktatói gárda biztosítja a magas szintű oktatást, melynek köszönhetően ma már húszezren tanulnak a PTE-n, és a friss végzősök 96%-a ajánlja a most jelentkezőknek egykori egyetemét.

A Pécsi Tudományegyetem egyedüli magyar vidéki felsőoktatási intézményként a legjobb 200 egyetem közé került a Times Higher Education idei nemzetközi rangsorában, a londoni Quacquarelli Symonds pedig a nemzetközi hallgatók kategóriájában a világ top 200 egyeteme közé sorolja a PTE-t.

Itt a teljes programunk:

Irány a PTE! Kultúrfeszt - Általános Orvostudományi Kar- Gyógyszerésztudományi Kar programnapja

Forrás:

PTE

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!