A PTE egészségügyi mérnökképzéséről készített riportot az M5 csatorna

2021. január 29.

A Pécsi Tudományegyetem új képzéséről, a műszaki informatika és az orvostudomány határmezsgyéjét megcélzó orvosegészségügyi mérnök képzéséről készített riportot az M5 csatorna, bemutatván a gyakorlatorientált, angol nyelvű szakot.

Mint az a műsorban elhangzott, a PTE Műszaki és Informatikai Kara szoros együttműködésben áll a PTE Általános Orvostudományi Karral. Ennek a közös munkának köszönhető, hogy 2019-ben új, gyakorlatorientált szakot indítanak angol nyelven.

- A Biomedical Engineering MsC program célja olyan szakemberek képzése, akik az interdiszciplináris orvosmérnöki határterületen képesek különböző műszaki problémák megoldására, ezeknek a klinikai gyakorlatba való implementálására – mondta a csatornának Dr. Maróti Péter, a PTE orvoskarának adjunktusa, a 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központ innovációs vezetője.

A riportban kiemelték, a PTE MIK és a PTE ÁOK évek óta a leginnovatívabb mérnöki és orvosi szakterületek tudását egyesítő hosszú távú projekteken dolgozik együtt, keresve az orvosi és műszaki innováció új lehetőségeit. Az ideérkező hallgatók a gyakorlati képzésben ezek közül a programok közül válogathatnak.

- Különböző, orvosegészségügyi oktatásban használatos szimulátor fejlesztésében vehetnek részt, mint hardveres, mint szoftveres oldalról, de akik jobban érdeklődnek a klinikai problémák megoldása iránt, részt vehetnek különböző műtéti eljárásokhoz készült speciális eszközök, implantátumok tervezésében is – hangsúlyozta Maróti Péter. A híradásban elhangzott, a PTE interdiszciplináris programjába orvosegészségügyi vagy műszaki alapdiplomával jelentkezhetnek.

A teljes adás ide kattintva érhető el, a pécsi egészségügyi mérnök képzésre fókuszáló részlet 7 perc 22 másodperctől indul.

M5 híradó, 2021. január 26.

További információk a képzésről:

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!