Meghívó a Translational Neuroscience nemzetközi előadássorozat soron következő előadására

2021. február 2.

Prof. Denis Vivien (Caen Normandie Egyetem) - A transzlációs stoke-kutatás múltja és jövője (The past and future of translational stroke research) címmel tart előadást.

Ahogy arról korábban hírt adtunk (ld. https://aok.pte.hu/hu/hirek/hir/13278 ) a Würzburgi Egyetem nemzetközi előadássorozatot indított a PTE ÁOK részvételével. Az előadásokra minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A sorozat következő előadására 2021. február 3-án, szerdán 17.00-18.30 között kerül sor.

Denis VIVIEN a sejtbiológia professzora a Caen-Normandie Egyetemen (UCN), valamint gyakorló sejtbiológus a Caen Normandie Kórházban. folytatta A transzformáló növekedési faktor (TGF-béta) jelátvitelére irányuló molekuláris biológiai kutatásait a University Orsay Paris XI-en és a new yorki Sloan Kettering Cancer Center-ben folytatta. Ezt követően figyelme az idegtudományokra terelődött amikor felfedezte, hogy a TGF-béta képes megvédeni az idegsejteket azáltal, hogy elősegíti PAI-1 expresszióját, illetve a tPA (szöveti plazminogén aktivátor) képes volt befolyásolni az NMDA receptor szignalizációját. Jelenleg egy a tPA neurovaszkuláris és neurológiai rendellenességekre gyakorolt ​​hatásával foglalkozó 114 fős INSERM csoport vezetője. Szintén igazgatója a Blood and Brain @ Caen Normany Institute-nak, ahol atranszlációs kutatások középpontjában a vér és agy kölcsönhatásai állnak.

Zoom belépés: https://uni-wuerzburg.zoom.us/j/96708163533?pwd=T1QrWW9BaXAwZUdzZit5ckViQ25FZz09

Meeting ID: 967 0816 3533

Jelszó: 748190

Az előadássorozat utolsó előadására február 10-én kerül sor. Az előadássorozat programja a korábbi hírünkben érhető el.

Az Erasmus partneregyetemek közös előadássorozata Translational Neuroscience és Global Health témakörben a 2020/2021-es tanév tavaszi szemeszterében is folytatódik a PTE ÁOK részvételével.

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!