Lezárult a hallgatói előjelentkezés a COVID-19 oltásra

2021. február 4.

Február 3-án délben lezárult a PTE Általános Orvostudományi Karán a hallgatói előzetes regisztráció a koronavírus elleni vakcina igénylésére, a határidőig közel 1200-an jelezték oltással kapcsolatos szándékukat.

Az orvoskar a PTE Klinikai Központtal együttműködve első körben január 15-25. között szervezte meg a hallgatók koronavírus elleni oltási lehetőségét, a tíz oltási napra összesen 1013 hallgató regisztrált. A vakcinára nagy igény mutatkozott: január 20-ig 654-en, január 22-ig 861-en, január 24-ig 947-en jelentkeztek, legtöbben az általános orvosképzésből érkeztek.

Az első oltási napokon a 120 hely jellemzően 30-50 perc alatt betelt. Egy hét intenzív oltás után viszont lassult a jelentkezés üteme, az utolsó négy oltási napra több napos jelentkezési időszak mellett sem sikerült a 120 fős létszámot feltölteni, az utolsó két nap 38, illetve 33 százalékos kihasználtságú volt csupán.

A lakosság tömeges oltása érdekében kialakított oltási terv szerint első körben az egészségügyi munkakörben dolgozók beoltására kerül sor. A terv egészségügyi munkakörben dolgozónak tekinti az egészségügyi végzettséggel rendelkező személyek mellett az orvostanhallgatókat és az egyéb egészségügyi felsőoktatásban hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatókat is, a nem egészségügyi vonalon tanulókat viszont nem. Az így érkező hallgatók jelentkezését folyamatosan szűrték a fenti oltási napokon, és lemondták az arra nem jogosult hallgatók oltási időpontjait.

A COVID-19 oltás hallgatói előregisztrációja február 3-án, 12 órakor lezárult. Az oltásra igényt tartók száma az utolsó napon szinte megduplázódott: néhány óra alatt a mintegy 600-as korábbi jelentkezőszám 1164-re duzzadt. Azon hallgatókkal, akik regisztráltak, amennyiben lehetőség nyílik a vakcina beadatására, e-mailben veszik fel a kapcsolatot.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!