Idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját a pécsi Eurakvilo Alapítvány

2021. február 10.

Idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját a pécsi Eurakvilo Alapítvány - derül ki sajtóközleményükből. A szervezet a kezdetek óta a Gyermekgyógyászati Klinika onkohematológiai osztályának munkáját segíti. Mostanra már sokféleképpen járultak hozzá a kis betegek gyógyulásához, továbbá ahhoz, hogy könnyebbé váljanak a mindennapjai családtagjaiknak, valamint a kórház dolgozóinak is.

Tevékenységüknek köszönhetően a Rotary Klub segítségével nővérpihenő szoba jött létre, szülők számára hálórészeket létesítettek a gyermekklinika osztályán, saját játszóteret alakítottak ki az udvaron, altatógépet, ultrahangot és más, nagy értékű eszközt szereztek be, továbbá balatoni jótékonysági hajóversenyeken vettek részt munkatársaikkal és az érintett családokkal.

A tíz év során több száz gyermek napjait tették szebbé, kezelésüket színvonalasabbá, és segítették őket a hétköznapi életbe való visszatérésben. Ha a gyógyulás esélye szertefoszlott, az otthoni gyermekhospice által lehetőség volt a család gyászának enyhítésére, a családtagok lelki támogatására is.

Az Eurakvilo Alapítvány javában tervezi jubileumi éve programjait, és kitűzte azokat a célokat is, amiknek a megvalósulásához idén is számít az adományozói támogatásra.

Első eseményük már lezajlott: a január 19-ei Popcorn napon a klinika gyermekonkológiai osztályának étkezőjében egyedileg dekorálható, kukoricás minivödrök, valamint sok-sok pattogatott kukorica várta a gyerekeket. Február 11-én, a farsang jegyében az ötletes jelmezeké, a finom fánkoké és a jókedvé a főszerep. A Gyermekrák világnapi (február 15.), a Magyar ápolók napi (február 19.) programjuk, és a Palacsinta nap (február 25.) sem marad el, éves rendezvénynaptárukban további 30 program szerepel még. Márciusban ismét elindítják nyolc alkalmas, önsegítő gyászcsoportjukat, amibe a pécsi gyermekonkológiával kapcsolatban álló szülőket, nagyszülőket várják.

Az alapítvány idei fejlesztési céljaival kapcsolatban dr. Ottóffy Gábor, a klinika osztályvezető főorvosa, az alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta: támogatóik segítségével szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy Pécsett is egyre több esetben történjen nagy számú génvizsgálatot magában foglaló, ún. molekuláris analízis, ami jelentősen segítené a gyermekkori rosszindulatú daganatos betegségek megfelelő kezelését. Emellett új gyógyszerhűtőre, az ultrahang készülékhez új vizsgálófejre, biopsziás tűkre és vérvételi lándzsákra is gyűjtenek.

Forrás:

baranyavar.hu

Fotó:

Verébi Dávid, PTE-ÁOK

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!