Megújult felvételi oldal üdvözli a leendő pécsi orvosisokat

2021. február 18.

Hatalmas megújuláson esett át a PTE Általános Orvostudományi Karának felvételi oldala, mely egyszerre ötvözi az elegáns, egyúttal trendi dizájnt a 21. századi elvárásokkal, felhasználóbarát megoldásokkal. A hosszú előkészítő és elemző munka eredményeként megszületett weboldal február 8-tól fogadja az online térből érkező leendő pécsi orvosisokat, egyúttal előfutára egy még nagyobb projektnek, a hamarosan induló új kari honlapnak.

- Karunkon a felvételizőket megszólító oldal 2013-ban indultak három nyelven, magyarul, németül és angolul. Az eltelt közel egy évtized alatt azonban jelentősen megváltoztak a célközönség tartalomfogyasztási szokásai, ezért szükségessé vált a honlap átalakítása. Ennek jegyében grandiózus munka zajlott, melynek végeredményeként a felvételi oldal, amellett, hogy új strukturális és tartalmi frissítésen esett át, új, modern dizájnnal jelent meg, mely egyszerre tükrözi a büszke tradíciókat és a jelen előremutató modernitását - fogalmazott dr. Duga Zsófia, a Stratégiai Marketing és Toborzó Iroda vezetője.

Az új, a magyar, az angol és a német nyelvű képzésekre jelentkezőket egyaránt kiszolgáló új felvételi oldal a mai okoseszközökre is optimalizált, reszponzív, vertikális tagolású kommunikációs felület, melyen az írásos anyagok mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a videós és fényképes tartalmak.

A kiemelt hírek és a felvételivel kapcsolatos információk mellett többek között képzéseink ismertetése is helyet kapott a weblapon, ahogy a hallgatói szolgáltatások, a hallgatói élet bemutatása is. Egyetlen kattintásra vannak a leendő pécsi orvosisoktól karunk közösségimédia-felületei is: Facebook-, YouTube-, Instagram- és TikTok-oldalaink, valamint VR-galériánkkal virtuális túrára is invitáljuk az érdeklődőket.

- Felvételi honlapunk az egyik legfőbb elsőbenyomás-szerző pontunk az online térben, hiszen többnyire itt találkoznak velünk először a még nem nálunk tanuló hazai és külföldi hallgatók. Ezért kiemelten fontos, hogy már az első pillanatban éreztetni tudjuk a leendő diákokkal, hogy egy dinamikus, befogadó, pezsgő, magas presztízsű, hatalmas megújulás előtt álló orvosképző intézmény kapujában állnak - mondta el Fekete László, az új honlaphoz informatikai és programozási hátteret biztosító Digitális és Marketing Iroda vezetője.

Hozzátette, a honlap struktúrájának az Angol és a Magyar Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Irodákkal karöltve született megalkotásakor törekedtek arra, hogy a korábban zsúfolt főoldali tartalomelhelyezés enyhüljön, és egy könnyebben fogyasztható, felhasználóbarát weboldal szülessen.

A design és a felhasználói élmény optimalizálása egy nemzetközileg is jegyzett pécsi tervező, Egri Zoltán munkája, aki az egész orvoskar arculati átalakításán dolgozik. Keze munkáját fogja dicsérni a hamarosan induló, teljesen megújult kari honlap is, melynek szerves része lesz a már elérhető felvételi oldal. A két tartalmi forrás ugyan önálló lesz, de az egységesült, újjáalakult struktúrában egymást fogják erősíteni.

A felvételi oldal átalakítása során a koncepció kialakítását a Marketing és Kommunikációs Osztály egységei közösen alkották meg, a kivitelezést számos egység munkatársainak együttműködése tette lehetővé. Az informatikai és programozási hátteret a Digitális Marketing Iroda munkatársai biztosították, a PR tartalmakat a PR és Kommunikációs Iroda munkatársai állították össze, míg a felvételi oldalak tartalmáért a Stratégiai Marketing és Kommunikációs Osztály munkatársai felelnek, az angol és a német program esetében szorosan együtt dolgozva az Angol és a Német Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Irodák munkatársaival.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!