Rektori szünet és online összdolgozói fórum az egyetemi modellváltásról március 11-én

2021. március 5.

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének PTE Intézményi Szervezete 2021. március 11-én, csütörtökön 14 órakor, az erre elrendelt rektori szünetben online összdolgozói fórumra hívja a Pécsi Tudományegyetem valamennyi munkavállalóját.

„Ha az egyetemi modellváltás kapcsán érdekel, hogy milyen változások várnak Rád, mint munkavállalóra, mit jelent számodra a közalkalmazotti jogviszony elvesztése, mit tehetsz önmagadért a szakszervezeten keresztül, hogy méltányos Kollektív Szerződés születhessen a PTE-n, ha kérdéseid vannak, és válaszokat vársz, akkor gyere el Te is!” – olvasható a felhívásban.

Az online fórum programja:

  • Az FDSZ pécsi szervezetének bemutatása. Felszólal: Horváth Csaba, a pécsi FDSZ elnöke.
  • A közalkalmazotti munkaviszony elvesztésével járó változások. Jogi szakértő: Zeller Judit.
  • Milyen tapasztalatokat éltek meg a „modellváltáson” már átesett egyetemek? Meghívott vendégek: Gyenge Zsolt (MOME), Toronyai Gábor (Corvinus)
  • Mi MOST a jelentősége az érdekképviseletnek és miért is csatlakozz? Nyomásgyakorlási lehetőségek a hazai szakszervezeti mozgalom aktív tagjainak tapasztalatai alapján. Meghívott vendégek: Dvorácskó Balázs (Szakszervezetek Együttműködési Fóruma), Sidó Zoltán (Szolidáris Gazdaság Központ, Fordulat).
  • Moderált fórum a Kollektív Szerződésről – tedd fel a kérdéseid, gondolkozzunk együtt!

Az online fórum elérése:

us02web.zoom.us

[Meeting ID: 833 4311 1508; Passcode: 796901]

A tervezett program kb. 1,5 óráig tart, a fórum idején rektori szünet lesz – áll az FDSZ PTE Intézményi Szervezetének közleményében.

Dokumentum(ok)

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!