Az egészségügyi dolgozók több mint 95 százaléka aláírta új szerződését

2021. március 5.

Az egészségügyben dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új jogállási törvénynek megfelelő szerződését a március elsejei adatok szerint - közölte budapesti sajtótájékoztatóján az országos kórház-főigazgató március 2-án, aki óriási eredménynek nevezte ezt.

Jenei Zoltán azt mondta, hogy több mint 110 ezren dolgoznak az állami egészségügyi rendszerben, és ennek a csoportnak a nagy része elfogadta új szerződését. Az arány akár még 96 százalékig is felmehet - vélekedett.

Az országos kórház-főigazgató hangoztatta: ebben a helyzetben minden garancia megvan arra, hogy az ellátás színvonala az ország bármely területén az eddiginek megfelelő marad, sőt, akár javulhat is.

Azt mondta, hogy bár sok volt a kétkedő és a kritikus vélemény, az egyénre lebontott tárgyalások és az információáramlás hatására végül 95 százalékos eredmény született, ami még javulni is fog. Nyilatkozni február 28-ig kellett, az új törvény szerinti foglalkoztatás március elsején kezdődött.

Kiemelte, hogy a tárgyalásokon sok kérdés, aggály fogalmazódott meg. Ezeket folyamatosan gyűjtik, egyeztetve a kórházi vezetőkkel. Nyitottak gondolkodni arról, hogy a következő időszakban miként tudnak még többet tenni a minőség javításáért. Hangsúlyozta továbbá, hogy tiszteli azokat az egészségügyi dolgozókat, akik ebben a nehéz időszakban is vállalták, maradnak az állami szférában.

"Teljes garanciát lehet adni" arra, hogy a járvány alatt is biztosított az egészségügyi ellátás - jelentette ki Jenei Zoltán. Megjegyezte, hogy vannak olyan kisebb városi kórházak, amelyekben egy-egy területen nagyobb létszámban nem írták alá az új szerződést, ezeken a helyeken átcsoportosítással biztosítanak majd megfelelő körülményeket.

Forrás:

MTI

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!