Interjú az OCTOGON legfrissebb számában karunk építészeti stratégiájáról

2021. április 29.

2021 elején elkészült karunk építészeti stratégiája a Minusplus Építész Iroda közreműködésével, amiről az OCTOGON legfrissebb számában cikket is közölt.

Az OCTOGON architecture&design magazin évente nyolc alkalommal jelenik meg, 2018-ban ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját. Az offline magazin elsősorban a hazai és a régiós kortárs építészettel, designnal és a szélesebb értelemben vett vizuális kultúrával foglalkozik.

Az „Átalakuló téri struktúrák a PTE Általános Orvostudományi Karán” című írásban dr. Nyitrai Miklós, karunk dékánja, dr. Csaba Ders, a PTE főépítésze és dr. Schreck Ákos, a Minusplus építésze meséltek arról a tartalmilag rendhagyó koncepció-analízisről, ami az orvostudományi campus építészeti, belsőépítészeti kérdéseivel foglalkozik, és amit tanulmányba is foglaltak.

Dr. Nyitrai Miklós az interjúban elmondja, hogy egy nagyon jó műhelymunka kezdődött, aminek eredményeként kialakult egy gyönyörű koncepció, ami az igényeket kezeli, a jövőre vonatkozóan pedig feladatokat ír elő.

Dr.Schreck Ákos megfogalmazása szerint „nem egy kész állapotot kell megtervezni, inkább forgatókönyveket, és olyan kereteket lehet létrehozni, amelyek képesek változni és a későbbi igények szerint fejlődni.”

Koncepciójuk tehát egy szótár, egy keret lett, amiben megfogalmazták, milyen körülményeket akarnak létrehozni, mi az a mód, az a játékszabály, amelynek mentén a campuson építészetileg viselkedni kell.

Dr. Csaba Ders szerint arról van szó, hogy teljesen újra kell értelmezni az oktatási építészet fogalomkörét.

Az interjú itt olvasható:

octogon.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!