A Mongooz and the Magnet zenekar is fellép a MÜPA nyárindító könnyűzenei sorozatában

2021. május 26.

A Pécsről indult Mongooz and the Magnet zenekar az élő példája a multikulturalitásnak, hiszen az eredetileg trióként induló, ám tavaly év vége óta már hivatalosan is kvartettként muzsikáló zenekar fele külföldi állampolgár.

Az énekes-gitáros Magnus Måløy és a nagybőgős Ian O’Sullivan még orvostanhallgatóként találkozott a Pécsi Tudományegyetemen 2014-ben, amikor felfedezték, hogy nemcsak a választott szakirányuk, de a zenei ízlésük is hasonló. 2019 végén három év hallgatás után minden eddiginél erősebb dalokkal jelentkeztek, a people=people címre keresztelt kislemez számai a szülő-gyermek viszonyról, a szeretteinkkel való érintkezésről szólnak, a fiúktól már megszokott blues-os groove-os Hendrix-pop hangzásban.

A június 6-án rendezett koncerten egy eddig nem ismert oldalukat mutatják majd meg: az akusztikus előadás során szintetikus hangokkal ötvözve alkotják újra népszerű dalaikat. Az este különleges vendégeiként többek között iamyank, Novai Gábor (Mörk) és Boros Levente (The Qualitons) is színpadra lépnek majd.

Forrás:

artnews.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!