Superbrands-díjas lett a PTE

2021. június 15.

Idén tizenhetedik alkalommal ült össze a független szakemberekből álló Superbrands Magyarország Szakértői Bizottsága, amely a Pécsi Tudományegyetemet (PTE) érdemesnek találta a Superbrands 2021 védjegy viselésére. Az erről szóló oklevelet a napokban vehette át a PTE vezetése.

A Superbrands a széles nagyközönség számára is ismert, a magas minőséget szimbolizáló védjegy, a nemzetközi program keretében a legkiválóbb fogyasztói és üzleti márkák részesülnek díjazásban. A díj odaítéléséről egy többlépcsős előszűrést követően az összesen 41 tagú, független, marketingszakmai és vállalatvezető szakemberekből álló bizottság dönt minden évben. Az elismerés irányt szab a fejlődésre törekvő piaci szereplők számára, és a hazai márkáknak példát mutat a sikeres márkaépítéshez.

„A díj egyértelműen pozitív visszajelzés egyetemünkről, hiszen szakmai alapon döntenek annak odaítéléséről. Elismert szakemberekből áll a bizottság, akik döntésükkel tanúsítják a Pécsi Tudományegyetem sikerességét, hitelességét, valamint láthatóságát. Azt gondolom, hogy fontosak az ilyen visszajelzések, de számunkra legalább ennyire fontos, hogy a fiatalok körében növeljük és erősítsük intézményünk népszerűségét. Erre pedig a legobjektívebb adat a jelentkezések száma, márpedig a PTE-re jelentkezők létszáma az országos átlagnál is magasabb mértékben, 18%-kal nőtt tavalyhoz képest, ami azt jelzi, hogy tovább erősödött a bizalom Magyarország első egyeteme iránt”- mondta Betlehem József, a Pécsi Tudományegyetem általános, stratégiai és kapcsolati rektorhelyettese az elismerés kapcsán.

Idén huszonhat éve, hogy a marketinggel és kommunikációval foglalkozó szaktekintélyek útjára indították a Superbrands-programot Nagy-Britanniában. A cél kettős volt: a kiemelkedő márkák reflektorfénybe állítása, valamint követendő példák felmutatása. A program az indulás óta a világ minden részén ismertté vált, ma már közel 90 országban jelent különleges minősítést a Superbrands cím. Valamennyi országban kiemelt szerep és felelősség hárul a zsűrire, ezért kizárólag elismert szakemberek kerülhetnek be a bizottságba. A független grémium tagjai a feladatot önkéntes alapon, díjazás nélkül végzik.

Forrás:

PTE

Fotó:

Csortos Szabolcs/UnivPécs

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!