Gyógyszerészavatás

2021. július 12.

A Gyógyszerésztudományi Kar július 10-én 13 órakor rendezte a gyógyszerészavatást - 52 gyógyszerészjelölt teljesítette sikeresen a záróvizsga követelményeit.

„Az a munka, ami Önök előtt áll, még békeidőben is tiszteletre méltó munkát jelent” - így kezdte ünnepi beszédét dr. Felinger Attila rektorhelyettes, aki gratulált a gyógyszerészjelöltek hősies helytállásához. Sorsfordítónak nevezte a közeljövő időszakát úgy az avatandók, mint az egyetem polgárai számára, utóbbiaknak a modellváltás hoz gyökeres változásokat, fontos feladatokat.

A magyar és az angol nyelvű hallgatók diplomájuk mellett átvették a Hallgatói Évkönyvet, a Gyógyszerésztudományi Kar és a Hallgatói Önkormányzat közös ajándékát, a végzős hallgató nevével hímzett munkaköpenyt, valamint a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság évkönyvét.

Az avatottak nevében dr. Vörös Annamária és dr. Zaher Wasem mondott köszönetet.

A végzős gyógyszerészhallgatók közül a legkiválóbb TDK-s hallgatói díjat dr. Gombor Boglárka és dr. Rajj Réka érdemelte ki.

A Gyógyszerésztudományi Kar egykori hallgatója, Dékány Miklós 2009-ben tragikusan elhunyt. Fiuk emlékére családja egy alapítványt hozott létre, melynek célja, hogy az avatás során minden évben egy gyógyszerészhallgató alapítványi díjazásban részesüljön kiváló tanulmányi előmenetele és közösségi munkája elismeréseként. Idén a hallgatók, az oktatók és a kuratórium döntése értelmében dr. Széles Veronika részesült a Dékány Miklós Alapítványi díjban.

A Pécsi Egyetemi Gyógyszerészképzésért Alapítvány is elismeréssel fejezte ki az oktatás eredményességét, és erre díjjal járó oklevelet alapított. Idén ezt dr. Vörös Annamária vehette át.

Dr. Botz Lajos dékán ünnepi beszédében rámutatott arra, hogy a pandémia olyan paradigmaváltást hozott, amely az egész világon átalakított minden iparágat, így a felsőoktatást is. Mint mondta: egy rendhagyó úton elért, sok új elemmel gazdagított végzettséggel kezdik szakmai pályafutásukat. A dékán köszönetét és elismerését fejezte ki azért, hogy ebben a minden tekintetben új kihívásokat jelentő helyzetben helytálltak. Köszönetet mondott továbbá az oktatóknak és a frissen avatott  gyógyszerészdoktorok szüleinek is. 

Az újonnan felavatott diplomások nevében dr. Andor Virág és dr. Abu Alfoul Sawsan Haitham Saleh mondott köszönetet oktatóiknak, családjaiknak.

Fotók:

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!